×

Recensie

Pop

31 augustus 2015

Bewilder

Dear Island

Geschreven door: Edwin Hofman

Uitgebracht door: Excelsior Recordings

Dear Island Bewilder Pop 4 Bewilder – Dear Island Written in Music https://writteninmusic.com

Maurits Westerik kennen we onder meer van GEM maar nu ook van zijn andere band: Bewilder. Westerik trok met bevriende muzikanten en een berg ideeën en liedjes naar het buitenverblijf van label Excelsior op Vlieland. Samen met producer Henk Jonkers ontstond daar het passend getitelde Dear Island, een album met 11 over het algemeen langere songs die bevestigen dat Westerik inderdaad genoeg ideeën had toen hij met zijn band op de boot stapte.

Dear Island is een prima gevarieerde plaat geworden vol kwaliteitspop/rock met hier en daar wat verrassende passages. Na de twee leuke openingssongs volgt een sterke reeks tracks die de plaat verder kleuren: het lekker groovende Got It Made zou niet misstaan op een dEUS-album. Dat geldt eigenlijk ook voor het fraaie, subtiele So It Goes dat verrijkt wordt door een een verfijnde gitaarbreak en een stevig, dreinend slot. Ook de zwoele, lome pop van It’ll Be Soon mag er wezen, net als het ritmisch georiënteerde, ideeënrijke Minor Blues.

Hoewel Bewilder hierna de aandacht niet meer zo stevig kan vasthouden blijft de band aardig op koers met het funky Safe en wat traditioneler klinkende beat en folkpop. Aan het eind van het album weten Westerik c.s. nog even goed voor de dag te komen met een opvallende mix van harmonieuze pop vol grandeur en bijtende noise (The Unknown) en de stemmige afsluiter vol stevige drumfills en dramatiek Tied Up.

Dear Island is al met al een prima album geworden. Bewilder zal de plaat ten doop houden op het festival Into The Great Wide Open. 1. Forza (It Is)
 2. Carry on, Carry On
 3. Got It Made
 4. So It Goes
 5. It'll Be Soon
 6. Minor Blues (Hold On)
 7. Safe
 8. She Keeps on Talking
 9. It's True
 10. The Unknown
 11. Tied Up