×

Aankondiging

03 juli 2012

Nieuw album Pet Shop Boys

Geschreven door: Edgar Kruize

Vandaag heeft Pet Shop Boys de single Winner uitgebracht. Het is de voorloper op het album Elysium, dat 14 september gaat verschijnen.

Pet Shop Boys is even een tijdje uit beeld verdwenen. Vorig jaar doken ze alleen nog even op als voorprogramma van – of all bands – Take That, waarna ze begin dit jaar de prima b-kantjes compilatie Format uitbrachten. Ondertussen bleken ze dus wel al stiekem aan nieuw material te werken. De nieuwe nummers werden dit voorjaar over een periode van drie maanden opgenomen in Los Angeles met producer Andrew Dawson (Grammy-winnaar voor zijn werk met Kanye West) achter de knoppen. “Het was inspirerend om het album in Los Angeles op te nemen, een stad die we regelmatig bezoeken maar waar we nog nooit gewerkt hadden. De keuze voor Andrew Dawson was een heel bewuste. We wilden absoluut samenwerken met een jonge producer uit een totaal ander genre. Het heeft een nieuwe dimensie aan onze muziek gegeven”, zo stellen bandleden Chris Lowe en Neil Tennant in een vandaag de wereld in gestuurd persbericht, warin het nieuwe album wordt omschreven als “warm, ‘deep electronic’, met orchestrale arrangementen”. Op het album krijgt Pet Shop Boys vocale ondersteuning van oudgedienden Oren, Maxine en Julie Waters en singer/songwriter James Fauntleroy.

Begin juni werd Invincible, de sfeervolle eerste track van het nieuwe album, als smaakmaker vrijgegeven. Het nummer was niet heel hitgevoelig, maar wel overtuigend en sfeervol. Dat laatste is Winner niet direct op het eerste gehoor. Maar het is een groeier die zich na verloop van tijd tot een briljantje vormt. Luister en oordeel zelf:

Invincible

Winner