×

Nieuws

03 mei 2018

STUFF. presenteert gloednieuwe video-installatie + live shows!

Geschreven door: WiM Redactie

Label: sdban

Op 5 mei speelt STUFF. op and& festival. Op dit optreden zal een video-installatie gepresenteerd worden voor de track Fulina. Deze installatie zal daarna ook op de STUFF. invites shows in Fuse (Brussel), De Studio (Antwerpen) en Vooruit (Gent) te zien zijn.

Imec is wereldspeler op vlak van nano-elektronica en digitale technologie. Het Leuvense innovatiebaken wil tonen dat technologie dicht bij de mensen staat en vond daarin met STUFF. een perfecte partner. De Belgische jazz & elektronica sensatie is allesbehalve vies van een beetje experiment. Samen met regisseur Wim Reygaert trokken ze de studio in.

De bandleden kregen een EEG headset op die emoties en cognitieve processen kan meten. Deze draagbare hersenscanner is baanbrekend voor therapeutische, leer- en gaming-toepassingen. Door hem te dragen terwijl ze muziek maken, geven de bandleden de muziekfan een unieke kijk in hun hoofd. Behalve een EEG headset, kregen de bandleden ook een ‘chillband’ om de pols. Deze armband meet huidtemperatuur en – geleiding, parameters die inzicht kunnen geven in acute en chronische stress. Met die gegevens wil imec een app ontwikkelen die je kan helpen om je stressniveau te verlagen en zo bijvoorbeeld burn-outs te vermijden.

Wim Reygaert ging met de EEG en stressdata van STUFF. aan de slag om tot een videoclip te komen die de gemoedstoestand van de muzikanten capteert.

Als bezoeker krijg je tijdens and& die clip in première te zien. Maar het wordt meer dan dat. Reygaerts’ interpretatie van de bandleden hun hyperpersoonlijke data hoeft niet de enige juiste te zijn. Aan een control interface centraal in de expo-ruimte zal jij de regie over de videoclip in handen krijgen. Op vijf verschillende schermen zal je de virtuele bandleden zelf kunnen sturen, aan naargelang de emotionele datastromen en motion graphics die jij interessant vindt.