×

Nieuws

31 januari 2024

Road To The Isles: Fish voor de laatste keer op tour!

Geschreven door: WiM Redactie

Label: Fishmusic

Met een stevige voorraad aan albums als solo artiest en vier studio albums met Marillion als wapenfeit, stapt Fish dit en komend jaar nog één keer de internationale bühnes op, als afscheidstournee.

Fish doet eerst Europa aan en heeft daarbij in oktober vijf shows in Nederland gepland. Maastricht, Enschede, Groningen en Utrecht zijn de plaatsen waar Fish gaat optreden, met twee avonden in Vredenburg als bijzonderheid, met twee verschillende setlists.

De voorverkoop voor de concerten start vrijdag 2 februari 2024 om 10 uur. Kaarten kun je kopen via www.fishmusic.scot en via de websites van de poppodia: Muziekgieterij Maastricht, Muziekcentrum Enschede, Oosterpoort Groningen en Tivoli-Vredenburg voor Utrecht.

Fish neemt een doorgewinterde band mee op tour. Fijn om hen allen weer aan het werk te zien met Fish. Op toetsen speelt Mickey Simmonds, die de belangrijkste co-schrijver was op de eerste twee solo releases van Fish, Vigil In A Wilderness Of Mirrors en Internal Exile. Beide krijgen een superdeluxe heruitgave in april van de hand van Calum Malcolm. Net als Mickey was gitarist Robin Boult al vroeg bij de solo carrière van Fish betrokken. Robin speelde, net als bassist Steve Vantsis, die eveneens meetourt, ook mee op Weltschmerz dat gezien kan worden als het meer dan waardige slot van een reeks aan fijne studio albums waarbij toch zeker ook A Feast Of Consequences niet onvermeld mag blijven. Met zijn deelname aan deze tour bevestigt Steve zijn rol als belangrijkste steun en toeverlaat van Fish. Gavin Griffiths die al eerder in de band van Fish drumde, maakt zijn rentree. De band wordt gecompleteerd door achtergrondzangeres Elizabeth Troy Antwi die met Fish het prachtige duet Incomplete op Raingods With Zippo’s zong.

Tijdens de tour zal Fish ook terugkeren naar de albums die hij met Marillion maakte. Van Script For A Jester’s Tear, via Misplaced Childhood en Fugazi naar Clutching At Straws: welke nummers hij ook kiest, het zal hoe dan ook een mooie muzikale reis worden langs de Europese podia. De liedjes van de Schot en hun diepgang, het charisma van de boomlange Schot en zijn podiumpresentatie blijven na al die jaren fascineren. Hij is ouder geworden, tegelijkertijd het vuur dat in hem aanwezig is, is er zeker niet minder op geworden. Lees ook nog even dit interview; het zijn drie delen. Je kunt steeds doorklikken naar het volgende deel ervan.