×

Nieuws

25 april 2016

Patti Smith naar Caprera in Bloemendaal

Geschreven door: Dick Hovenga

Op 11 augustus presenteert het Haarlemse Patronaat ‘An Evening of Words and Music’ met Patti Smith in theater Caprera. De kaartverkoop voor deze show is zojuist gestart.

Patti Smith was natuurlijk een van de grondleggers van de New Yorkse punk- en new wave scene in de jaren 70. Haar debuutalbum Horses (1975) is een absolute klassieker, net als de hit die zij later schreef, samen met Bruce Springsteen, Because the Night (1978). Al haar albums, een superrijk oeuvre van 12 titels, hebben een magische kracht en mogen allen op zich absolute meesterstukken genoemd worden.

Patti Smith is naast zangeres en performer ook schrijfster, dichteres en kunstenaar. Haar debuutroman Just Kids, waarin ze haar bijzondere vriendschap met de fotograaf Robert Mapplethorpe omschrijft, is een absolute aanrader. Na het ontvangen van talloze indrukwekkende onderscheidingen voor Just Kids (waaronder een nominatie voor de Pulitzer Price, the National Book Award, een Emmy nominatie, the Polar Award en the Katherine Hepburn Medal) verscheen afgelopen jaar ook nog de prachtige verhalenbundel M-Train. Patti Smith blijft continu doorschrijven, optreden en werken aan diverse artistieke projecten.

De avond met Patti Smith draagt zoals gezegd de titel ‘An Evening of Words and Music‘. Er zal akoestisch gespeeld worden, aangevuld met spoken word.

Deze show vindt plaats in Caprera, Bloemendaal, en wordt gepresenteerd door het Patronaat.

Open: 19.30 u

Aanvang: 20.30 u

Meer informatie via www.patronaat.nl/11-8-2016/patti-smith