×

Nieuws

18 november 2009

Opnieuw een re-release van Sacred Reich

Geschreven door: Sicco Roukema

Sacred Reich behoeft bij echte trashmetal liefhebbers geen introductie. De band werd in 1985 opgericht in Phoenix, Arizona. Hun debuutalbum Ignorance (1987) was muzikaal gezien een standaard trashmetal plaat, maar wat de band onderscheidde van collega’s was hun sociaal en politiek bevlogen teksten. De band brak pas echt door met hun EP Surf Nicaragua en hun tweede album, The American Way (1990). In die tijd was de band een graag geziene gast op de Europese podia en festivals.

De fans moesten daarna drie jaar wachten voor de band met een nieuw album uitkwam en toen was het met trashmetal gedaan. Independent, hun eerste album op Hollywood records, stierf dan ook een stille dood. Daarna volgde een stille periode en uiteindelijk werd de band in 2000 opgeheven.

In 2007 werd er weer nieuw leven in geblazen en speelden ze op verschillende Europese festivals en in 2009 werd hun ‘classic’ album The American Way geremasterd en met vijf bonustracks heruitgebracht door Displeased Records. Een absolute must voor de fans.

In maart 2010 zal hun derde album Independant door Displeased Records opnieuw uit worden gebracht met maar liefst vijf bonustracks en een enigszins opgepoetste sound. Het album zal zowel leverbaar worden in digi-pack en in reguliere verpakking.  Independent mag dan in de nadagen van de trashmetal zijn uitgebracht, de titeltrack behoort wel tot het beste wat Sacred Reich ooit heeft geschreven. Wie de plaat toen heeft laten liggen, kriijgt nu dus alsnog de kans dit werkje te herontdekken.

Tracklisting Independant:

 1. Independent
 2. Free
 3. Just Like That
 4. Supremacy
 5. If Only
 6. Crawling
 7. Pressure
 8. Product
 9. I Never Said Goodbye
 10. Open Book
 11. Do It
 12. A Question (From ‘A Question’ EP)
 13. Let’s Have A War (Fear Cover From ‘A Question’ EP)
 14. Who’s To Blame (From ‘A Question’ EP)
 15. Big Picture (MDC Cover From ‘Open Book’ EP)
 16. Crawling [Radio Edit] (From ‘Crawling’ EP)