×

Nieuws

18 februari 2011

Nieuw Foo Fighters album Wasting Light komt 11 april uit

Geschreven door: Robert Schuurman

Label: Sony Music

De titel en de tracklisting van het zevende studioalbum van Foo Fighters zijn bekend gemaakt. Wasting Light komt uit op 11 april. De eerste single Rope komt op 1 maart uit als digitale single.

Deze week verraste Foo Fighters haar fans met een uniek Valentijn cadeau. Fans die de site whitelimo.foofighters.com bezochten, ontvingen als blijk van waardering een heel speciaal cadeau van Dave Grohl en zijn band: een op VHS gefilmde video van de albumtrack White Limo waarin niemand minder dan Lemmy Kilmister van de band Motörhead een gastrol als chauffeur heeft. Ook Dave Grohl’s vrouw Jordyn heeft een rol in de video naast de hoofdpersonen Dave Grohl, Taylor Hawkins, Nate Mendel, Chris Shiflett en Pat Smear.

De video, die sterk aan een classic hardrock video uit de jaren ’80 doet denken, is hier te zien:

Wasting Light is geproduceerd door Butch Vig en gemixt door Alan Moulder en is in zijn geheel op analoge tape opgenomen in de garage van Dave Grohl in San Fernando Valley in Californië. De ‘back to basics’ aanpak zonder computers en software heeft geresulteerd in het sterkste en meest samenhangende werk van de Amerikaanse band die inmiddels al een 15-jarige carrière achter de rug heeft. Dit is o.a. terug te horen in de eerste single Rope, maar ook in albumtracks als de openingstrack Bridge Burning en het mooie These Days. Het album kent ook gastoptredens van Bob Mould (Dear Rosemary) en Krist Novoselic (I Should Have Known). Nadat de band over de hele wereld in uitverkochte arena’s, stadions en op festivals hebben gespeeld, gaat de band terug naar de essentie waardoor Wasting Light een triomf is voor de band.

In juni is de band weer in Nederland waar ze als headliner op Pinkpop te zien zijn.

Tracklisting Wasting Light:

 1. Bridge Burning
 2. Rope
 3. Dear Rosemary
 4. White Limo
 5. Arlandria
 6. These Days
 7. Back & Forth
 8. A Matter Of Time
 9. Miss The Misery
 10. I Should Have Known
 11. Walk

Update

Ook de eerste single Rope nu te beluisteren op de hun site: http://rope.foofighters.com