×

Nieuws

24 augustus 2020

Nieuw album Captured Spirits van Mammal Hands verwacht

Geschreven door: WiM Redactie

Label: Gondwana Records

Op 11 september zal het nieuwe album van het uit Norwich afkomstige Mammal Hands gaan verschijnen. Het trio dat op een slimme manier jazzelementen aan electronica verbindt en in hun bandsamenstelling met drums piano en sax/klarinet daarmee een volledig eigen sound hebben gecreëerd.

Het nieuwe, vierde, album heeft de titel Captured Spirits meegekregen en is op opvolger van het drie jaar geleden verschenen en onvolprezen Shadow Work, het album dat de definitieve doorbraak voor de band betekende.

Na de uitgebreide tour die volgde op Shadow Work besloot het trio, bestaande uit de broers Jordan (sax en klarinet) en Nick (piano) Smart en drummer Jesse Barrett (drums), even wat tijd af te nemen. De band was vanaf 2013, een jaar voor het verschijnen van hun debuut Animalia, vrijwel constant of op tour of in de studio geweest.

Een pauze die de Smart broers, ook DJ’s, pakten om hun liefde voor electronic met Sunda Arc nog voller leven in te blazen dan ze al in Mammal Hands doen en het vorig jaar uitgebrachte (gelijknamige) album bleek een fijne verrassing en onverwachte electronic succesplaat.

Maar al snel na het werken aan het Sunda Arc album werd ook met Barrett erbij aan nieuw Mammal Hands materiaal gewerkt. De pauze bleek flink wat nieuwe inspiratie te hebben voortgebracht zodat er al snel weer meer dan genoeg composities waren voor een volledig nieuw album.

Het nieuwe album Captured Spirits werd reeds vooraf gegaan door de eerste single Chaser waar ook een video bij verscheen. Het bleek een fantastische nieuwe compositie die de groei van de band in optima forma laat horen.