×

Nieuws

12 januari 2011

N*E*R*D en The Beta Band verzameld

Geschreven door: Dick Hovenga

Label: EMI

Van zowel N*E*R*D als Beta Band verschijnen deze week verzamel albums. De Beta Band is reeds in 2004 gestopt en er was al eerder een compilatie uit, maar deze nieuwe is rijker en completer. N*E*R*D bestaat weliswaar nog wel maar beleefde haar glansperiode aan het begin van hun carrière bij Virgin, waar deze verzamelaar vandaan komt.

Het Britse The Beta Band bestond van 1996 tot aan 2004 en beleefde haar über cultstatus in de film Hi-Fidelity waar Jack Black een wedstrijd rond het maar moeilijk te verkopen Beta band in de platenwinkel uitroept. De band was altijd al cooler dan dat de band nu echt miljoenen albums  verkocht. Maar… die albums blijven wel heel aanstekelijk en soms zelfs erg goed. Best Of is een selectie van tracks van hun oeuvre van drie studioalbums en drie dikke EP’s. Er is een dubbele en een enkele versie van het album te verkrijgen.

N*E*R*D, voorgekomen uit het einde jaren 80/begin jaren 0 zeer populaire producers/remix duo The Neptunes, had een vliegende start met het album In Search Of en de grote hit Lapdance. Met hun tweede album Fly Or Die en de hit She Wants To Move maakten ze de stap naar het grote publiek en festival optredens. Daarna wilden de mannen Chad Hugo, Pharell Williams en Shay Haley, alles zelf gaan doen en dachten ze en grotere platenmaatschappij nie6t meer nodig te hebben. Helaas pakte dat niet echt goed uit en verdween de band naar de achtergrond. Best Of N*E*R*D is een collectie van hun eerste 2 albums.