×

Nieuws

16 april 2018

Made It, de nieuwe video van Akua Naru, in premiere

Geschreven door: Dick Hovenga

Vandaag gaat de nieuwe clip van Akua Naru, de Amerikaanse zangeres op Written in Music in première. Het is de aanloop naar haar nieuwe album The Blackest Joy dat op vrijdag 27 april verschijnt.

Naru, die haar eerste sporen in gospelkoren verdiende en al op jonge leeftijd een grote liefde voor hiphop ontwikkelde, bleek een natuurtalent toen ze in haar late tienerjaren toetrad tot een gezelschap waarbij zang en dans een belangrijk onderdeel waren. Daarnaast gaf haar grote interesse in haar afkomst en de mensen die haar inspireerden (Malcolm X, Angela Davis, Frantz Fanon) haar de dusdanige extra bagage.

Met het duidelijk getitelde The Blackest Joy volgt Naru het al net zo prominent getitelde debuut The Journey Aflame en opvolger The Miner’s Canary (met onder meer Codey ChesnuTT, trompettist Christin Scott en Ben L’oncle Soul als gasten) op. Twee albums die haar naam onterecht nog niet zo bekend maakten bij een groter publiek.

Made It, waarop ze samenwerkte met held Eric Benét, zal zeker een goede duw in de rug geven om haar veel bekender te maken. The Blackest Joy (hier op de redactie al enige dagen continue op de speakers) zeer zeker nog meer.

Om het album te promoten geeft Naru een flink aantal concerten in onze contreien:

  • 20 april Amsterdam, Sugar Factory
  • 22 april Rotterdam, Bird
  • 24 april Brussel, AB
  • 5 mei Nijmegen, Bevrijdingsfestival Nijmegen
  • 24 mei Den Haag, Paard
  • 25 mei Utrecht, TivoliVredenbug