×

Nieuws

26 maart 2012

Live albums van Bob Seger blijven een belevenis

Geschreven door: Dick Hovenga

Label: Capitol

Het heeft een behoorlijke tijd geduurd maar de live albums Live Bullet en Nine Tonight van Bob Seger en zijn Silver Bullet Band zijn weer op CD verkrijgbaar. Met bonustracks! Daarnaast verscheen er ook een glorieuze dubbele greatest hits.

In de jaren 70 behoorden de optredens van Bob Seger And The Silver Bullet Band tot het allerbeste wat een rock ’n roll show kan bieden: Goede songs, geweldige frontman, dikke gitaarsolo’s, retestrakke en groovende ritmesectie en een immer verrassende setlist. Na diverse valse starts en slecht verkopende albums kreeg Seger in 1976 onverwacht succes met de in Detroit opgenomen live opnamen. Het dubbelalbum Live Bullet liet de grote live kwaliteiten van Seger en zijn Silver Bullet band optimaal horen en via dit album verkreeg de band een nog snel groeiend publiek dat naar hun concerten kwam. Met het grote succes van het op Live Bullet volgende studioalbum Night Moves (1976), die 3 grote hitsingles opleverde (de titeltrack, Rock ’n Roll Never Forgets en Mainstreets) werd Seger vervolgens een miljoen verkopende artiest. Het daarop volgende Stranger in Town (1978) was zowaar een nog groter succes met 4 wereldwijde hits met onder meer Still The Same en Hollywood Nights. Het daarop volgende album Against The Wind (1980), met de titeltrack wederom als grote wereldhit, hield Seger optimaal in de miljoenen verkopende eredivisie.

Met deze 3 super succesvolle albums en een ondertussen nog briljanter spelende liveband werd ook de live registratie Nine Tonight (1981) een enorm succes. Een geheel andere aangelegenheid als Live Bullet bruist ook Nine Tonight van de kwaliteit en het enthousiasme. Waar Live Bullet ongepolijste rock ’n roll met rhythm &blues invloeden bevat is de band door de hitsingles/albums dan wel in een andere band veranderd. Maar de dynamiek en de geweldige performance van Seger dragen bij dat Nine Tonight al snel net zo favoriet als Live Bullet wordt. Na dit live album verscheen het album The Distance die lang niet zo succesvol bleek als de voorgaande albums. Dat album zette de neerwaartse spiraal in voor de populariteit van Seger en zijn Silver Bullet Band.

Naast de twee uitstekende live albums is er nu ook een dubbeldikke Best Of van Bob Seger (and the Silver Bullet band) uitgekomen. Echt alle bekende Seger songs passeren op dit album de revue. Aangename her-kennismaking.

Tracklisting Live Bullets:

 1. Nutbush City Limits
 2. Travelin’ Man
 3. Beautiful Loser
 4. Jody Girl
 5. I’ve Been Working
 6. Turn the Page
 7. U.M.G.
 8. Bo Diddley
 9. Ramblin’ Gamblin’ Man
 10. Heavy Music
 11. Katmandu
 12. Lookin’ Back
 13. Get Out of Denver
 14. Let It Rock
 15. I Feel Like Breaking Up Somebody’s Home (bonus track)

Tracklisting Nine Tonight:

 1. Nine Tonight
 2. Tryin’ To Live My Life Without You
 3. You’ll Accomp’ny Me
 4. Hollywood Nights
 5. Old Time Rock and Roll
 6. Mainstreet
 7. Against the Wind
 8. The Fire Down Below
 9. Her Strut
 10. Feel Like a Number
 11. Fire Lake
 12. Betty Lou’s Gettin’ Out Tonight
 13. We’ve Got Tonight
 14. Night Moves
 15. Rock and Roll Never Forgets
 16. Let It Rock
 17. Brave Strangers (bonus track)

Tracklisting Ultimate Hits:

CD1:

 1. Old Time Rock and Roll
 2. Hollywood Nights
 3. Night Moves
 4. Mainstreet
 5. Roll Me Away
 6. Turn the Page
 7. Her Strut
 8. Still the Same
 9. You’ll Accomp’ny Me
 10. We’ve Got Tonight
 11. Like A Rock
 12. Fire Lake
 13. Tryin’ To Live My Life Without You

CD2:

 1. Rock and Roll Never Forgets
 2. Against the Wind
 3. Ramblin’ Gamblin’ Man
 4. The Fire Down Below
 5. Travelin’ Man (Live)
 6. Beautiful Loser (Live)
 7. Shakedown
 8. Shame On the Moon
 9. Katmandu
 10. Little Drummer Boy
 11. Wait for Me
 12. Hey Hey Hey Hey (Going Back to Birmingham)
 13. Downtown Train