×

Nieuws

17 juli 2022

I Believe In My Mess terug aan het front

Geschreven door: Edwin Hofman

I Believe In My Mess - Dead in the HeadI Believe In My Mess - Dead in the Head

In de herfst van 2020 werden we verblijd met het even dwarse als vermakelijke album Do Unto Others van het duo I Believe In My Mess. Het zijn de doorgewinterde muzikanten Geert de Groot (bas, gitaar, synths) en Frank van Praag (gitaar, rhythms, elektronica, vocals) die schuilgaan achter I Believe In My Mess. Geert de Groot maakte ooit deel uit van onder meer The Fatal Flowers, Claw Boys Claw en Solex. Beide heren vieren bovendien al decennialang de muzikale vrijheid in Scram C Baby, eerder dit jaar nog live te aanschouwen op de jubileumavond van label Excelsior in Paradiso.

I Believe In My Mess is geworteld in klassieke funk, indie en electro en laat inspiratie inblazen door dub, krautrock en psychedelica. De muziek is vooral instrumentaal, al is de menselijk stem in al zijn vormen toch een vast ingrediënt in de creaties van het tweetal.

Het eerdergenoemde album is alweer bijna twee jaar oud; het is inmiddels 2022 en zoals de band recentelijk aangaf: ‘It’s time for a hilarious pamphlet about the multitude of things that are wrong in our world.’

Dead in the Head is de naam van de nieuwe single, die al snel werd opgepikt door de BBC.

Why can’t they be truthful

Why can’t they be polite

Why can’t they just be calm

I can’t believe that all of them are just dead in the head