×

Nieuws

14 augustus 2017

Groove Armada nu ook weer op vinyl!

Geschreven door: Dick Hovenga

Label: Sony

Twee albums uit de rijke Groove Armada-catalogus zijn weer op vinyl verkrijgbaar. Het gaat om de albums Vertigo en Goodbye Country (Hello Nightclub). In respectievelijk dubbel en triple vinyl vinden ze op 180 grams de mooist denkbare herprint. Deze albums van Groove Armada werden oorspronkelijk uitgebracht op het vermaarde Jive Records maar zijn nu in de Sony-catalogus opgenomen voor heruitgave.

Andy Cato en Tom Findlay, de mannen achter Groove Armada, ontmoetten elkaar midden jaren negentig in Londen en bouwden over de daaropvolgende jaren, eerst als dj’s, niet veel later als muziekmakers om hun dj-avonden kracht bij te zetten, een geduchte reputatie op. Vertigo, hun eerste officiële album voor Jive Records, na met Northern Star op Tummy Touch Records hun debuut te hebben gemaakt, werd gelijk een miljoenenverkoper. Mede op basis van de track At The River, die in een andere versie ook al op hun debuut stond.

Het derde Groove Armada-album Goodbye Country (Hello Nightclub) liet, zoals de titel al aangeeft, een meer upbeat sound horen, minder op de triphop gedreven als de voorgangers. Maar perfect in het tijdsbeeld passend verkocht het album nog meer exemplaren dan de eerste twee albums. Met het geweldige Superstylin’ en het al net zo ijzersterke My Friend als de perfecte hits om het album te pushen.

Tracklisting Vertigo (vinyl re-issue)

Kant A:

 1. Chicago
 2. Whatever, Whenever
 3. Dusk You & Me

Kant B:

 1. If Everybody Looked At the Same
 2. Serve Chilled
 3. Pre 63

Kant C:

 1. I See You Baby
 2. At The River
 3. Your Song

Kant D:

 1. In My Bones
 2. A Private Interlude
 3. Inside My Mind (Blue Skies)

Tracklisting Goodbye Country (Hello Nightclub)(vinyl re-issue):

Kant A:

 1. Suntoucher (beats mix)
 2. Superstylin’

Kant B:

 1. Healing
 2. My Friend

Kant C:

 1. Fogma
 2. Tuning In (dub mix)

Kant D:

 1. Raisin’ The Stakes
 2. Drifted

Kant E:

 1. Little By Little
 2. Join Hands

Kant F:

 1. Lazy Moon
 2. Edge Hill