×

Nieuws

09 januari 2014

Glen Hansard en Eddie Vedder doen Springsteen

Geschreven door: Dick Hovenga

Label: Anti

Op de valreep van 2013 naar 2014 verscheen een van de allermooiste covers van een Springsteen song ooit: Glen Hansard’s versie van de Springsteen’s klassieker Drive All Night. Met Eddie Vedder op duovocalen.

Dat de Pearl Jam zanger en de oud Frames voorman, Swell Season voorman en natuurlijk tegenwoordig vooral als solo artiest optimaal indruk makende Hansard vrienden zijn mag de laatste jaren duidelijk zijn. Op Vedder’s Ukelele Songs zong Hansard al mee maar vooral op de daaropvolgende tour maakten beiden, vooral samen op het podium, optimale indruk. En ze bleven elkaar vervolgens op de verschillende concerten volgen.

Een van de duo-songs die live maar steeds ongelooflijke indruk bleef maken was de van The River (1980) afkomstige Springsteen klassieker Drive All Night. Een song die Hansard al begon te spelen terwijl hij op tour was met The Swell Season. Later bracht hij de cover als ode aan de legendarische Big Man uit Springsteen’s E Street Band, Clarence Clemons, die in 20111 overleed. Hansard’s versie maakte ook indruk op Spingsteen die Hansard in 2013 voor zijn vermaarde concert in het Ierse Kilkenny uitnodigde.

De versie die Hansard nu heeft vastgelegd op een 4 track EP (met de prachtige nieuwe songs Pennies In The Fountain, Renata en Step Out Of The Shadows als eigen tracks bijgesloten) is geproduceerd door legende Joe Henry en heeft Eddie Vedder als gastvocalen en Jack Clemens, de neef van Clarence als saxofonist (prachtig emotievolle solo!!). Let ook op het prachtige einde van de song waarop Hansard Feels Like Rain (Baby Can You Feel It?) van John Hiatt over de prachtige basis van Vedder heen zingt. Het is een legendarisch goede versie en verdient optimale beluistering!!!

[youtube_sc url= 4ER5lPIKavA]