×

Nieuws

10 maart 2015

Ensiferum – One Man Army

Geschreven door: Carl Puhl

Label: Metal Blade Records

One Man Army, het meest recente album van de Finse metalband Ensiferum, komt binnen op 167 in de Billboard’s Top 200 Current Albums Chart, op 19 in Billboard’s Hard Music Chart, op 36 in Billboard’s Independent Albums Chart en op 9 in Billboard’s Heekseekers Chart. Ook in Canada scoort One Man Army goed in de charts, namelijk op 69 in de Top 200 Current Albums Chart, 13 in de Hard Music Chart en op 126 in dhe Digital Music Charts. In Europa doet de band het nog beter. In de officiele Top 100 hitlijsten staat het album op nummer 1 in Finland, op 15 in Duitsland, 37 in Oostenrijk en 24 in Zwitserland. Daarnaast staat One Man Army in de top vijf van de iTunes Metal Chart in verschillende landen.

In bijna twee decennia is Ensiferum uitgegroeid tot een belangrijke speler op het gebied van heavy metal. Hun variant is doorspekt met invloeden uit folk en power metal. One Man Army is voornamelijk opgenomen met analoge apparatuur in samenwerking met producer Anssi Kippo (Children Of Bodom, Impaled Nazarene, Entwine) in de Astia-Studios in Lappeenranta, Finland.

Volgend op de wereldwijde release van One Man Army zal Ensiferum samen met Insomnium en Omnium Gatherum op tournee gaan door Europa. Dit trio zal in Nederland op woensdag 25 maart in Patronaat in Haarlem en een dag later in Hedon te Zwolle live te aanschouwen zijn. Op vrijdag 27 maart staat de band bij onze zuiderburen in Biebob te Vosselaar.