×

Nieuws

21 november 2021

David Longdon, de stem van Big Big Train, onverwacht overleden

Geschreven door: Marcel Hartenberg

David Longdon is niet meer. De zanger en multi-instrumentalist van het Britse Big Big Train is op 56-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een ongeluk van vrijdagochtend.

De band en David startten hun samenwerking in 2009 toen ze bezig waren met de opnamen van The Underfall Yard. De gloedvolle stem van David, zijn vermogen om geweldige songs te schrijven, zijn podiumpresentatie en vooral zijn altijd bescheiden en aardige persoonlijkheid maakten hem geliefd bij de mensen met wie hij kennis maakte. Het onverwachte verlies van David sloeg de progwereld zaterdagavond met stilte.

Big Big Train mag qua internationale bekendheid dan niet de status hebben van de bekendere bands uit het genre, met albums als English Electric, Folklore, Grimspound en het onlangs verschenen Common Ground maakten ze grote indruk. Een nieuw, al opgenomen, album stond, evenals een uitgebreide tour, voor volgend voorjaar alweer klaar.

De band is zeer geliefd bij haar vaste aanhang, the Passengers genaamd. En bij veel veel muzikanten die met hen samenwerken. Davids verlies laat een storm van stilte achter voor zijn naasten, voor de band en de voor de progwereld.