×

Nieuws

20 september 2021

Daptone 20 jaar

Daptone Records 20 jaar: Twee decennia onstuitbare, tijdloze soul

Geschreven door: WiM Redactie

Label: Daptone Records

Dit jaar bestaat het in Brooklyn, New York, gevestigde Daptone Records 20 jaar en dat gaan we meevieren. Al net zo lang fan van alles wat het label uitbrengt en meegegroeid met de grote successen die het album had met Sharon Jones & The Dap-Kings en Charles Bradley, kunnen wij hun 20-jarig jubileum gewoonweg niet overslaan.

Wij gaan de mannen achter het label (saxofonist Neal Sugarman en bassist Gabe Roth) natuurlijk nog uitgebreid spreken en dat in een verslag vatten maar daarnaast kun je natuurlijk een lijst van onze favoriete 20 albums die ze uitbrachten, online zien komen. En zijn daar ook nog eens de talloze artikelen die we al over het label en hun artiesten plaatsen en die we nu opnieuw onder de aandacht gaan brengen.

Daarnaast is er dan ook de 3LP’s tellende box-set The Daptone Super Soul Revue Live At The Apollo, een registratie van drie uitverkochte avonden die het collectief gaf in het vermaarde Apollo Theatre in Harlem, New York, in 2014, die op 1 oktober zal verschijnen en waar wij optimaal aandacht aan gaan geven. (zie video hieronder)

Onze grote Daptone special is een viering van 20 jaar Daptone, een label waar we de afgelopen 20 jaar absoluut niet zonder hadden gekund. De liefde waarmee ze hun muziek uitbrachten heeft ons net zo hard aan het dansen gebracht als dat het ons geraakt heeft. Een wonderlijk mooie combinatie.