×

Nieuws

20 februari 2024

Blues Peer 2024

Geschreven door: Cis van Looy

Met een tweede lading namen valt de affiche van Blues Peer stilaan in de juiste plooi. Na een gratis toegankelijke ouverture met een tot dusver onbekende lineup op vrijdagavond 18 mei verloopt het Pinksterweekend  aan de Deusterkapel met een affiche, genereus gevuld met blues en aanverwante genres.

Naast de recent heropgerichte Seatsniffers komen alvast Black Box Revelation en Admiral Freebee de Belgische driekleur verdedigen. Het damestrio BLUAI scoorde in 2022 een zuivere hattrick als laureaat op zowel Humo’s Rock Rallye, Sound Track en De Nieuwe Lichting van studio Brussel. Bij het uit Nashville afkomstige powerbluestrio voert Jax Hollow het hoge woord met zang en gitaar. Meghan Parnell voert de  Canadese rootsband Bywater Call aan. Van Poppa Chubby mag je rauwe bluesrock verwachten terwijl Texaan Scott H.Biram al even meedogenloos een dynamische variant debiteert. Het wordt uitkijken naar de veelzijdige toetsenman Neal Francis met een verrassend, sterk door Dr.John en The Meters geïnspireerd repertoire. De Fun Lovin’ Criminals zijn present met frontman Huey Morgan in de rangen keren ze  na hun passage in 2010 terug naar het Peerse podium met een aanstekelijke melange van rap, jazzy blues en hip hop.

De zondag laat John Watts met Fisher Z de new wave uit de jaren tachtig  herleven voor de fans die ondertussen de middelbare leeftijd bereikten of overschreden. Paul Carrack, ondertussen een vaste waarde op het festival, graait naast zijn eigen soulvolle werkstukken in het repertoire van Ace en Squeeze en talloze andere illustere iconen waarmee de piano en snarenman ooit samenwerkte. Ook Nikki Hill, de flamboyante zangeres uit North Carolina, scoorde eerder in Peer met  een stomende mix van rockabilly en R&B. Kitty Liv, voordien met zus Daisy en broer Lewis actief probeert het nu in haar eentje. Daarnaast is de komst van William The Conqueror bevestigd, terwijl het bluesluik voorlopig ingevuld wordt door de jonge traditionalist D.K. Harrell en de onvolprezen laatbloeier Robert Finley.

Uiteraard komen daar nog een heleboel namen bij, zelfs met die onvolledige line up is het Pinksterweekend vrij houden de boodschap.

Blues Peer: vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 mei.  Info: https://bluesfestival.be/