×

Nieuws

29 juli 2010

Band om optimaal in de gaten te houden: Chief

Geschreven door: Dick Hovenga

Label: Domino

Nog maar twee jaar geleden beëindigden de vier mannen van de band Chief hun studies in New York University en keerden ze terug naar de westkust. Hun koffers vol prachtige melodieën, sterke teksten en hartverscheurende harmonieën.

Chief’s Evan Koga (vocalen/gitaar), broers Danny en Michael Fujikawa (respectievelijk op vocalen/ gitaar en drums) en Mike Moonves (bas) veroorzaken een grote nostalgische emotie met hun debuutalbum Modern Rituals. Geschreven en opgenomen in Los Angeles en geproduceerd door Grammy winnaar Emery Dobyns, laat het album hun grote klasse in songschrijven horen. De subtiele gitaarloopjes, de prachtige samenzang en de emotievolle teksten maken de songs opwindend en hartveroverend.

Waar verwante bands als Fleet Foxes en Midlake optimaal putten uit de muzikale erfenis van de jaren ’60 en ’70 weet ook Chief zijn eigen muzikale weg daarin te vinden. Niet alleen zijn in hun muziek The Band en Neil Young terug te horen, maar zeker ook de spannende bands uit de Paisley Underground van de midden jaren ’80 en het bataljon geweldige bands uit Australië rond diezelfde tijd.

Krijg een eerste indruk van Chief met deze geweldige sessie van drie songs die de band onlangs live opnam.

Modern Rituals van Chief zal vanaf 20 september verkrijgbaar zijn.