×

Nieuws

01 februari 2011

Amon Amarth op rooftocht

Geschreven door: Carl Puhl

In 789 kwamen de Vikingen voor het eerst naar Engeland. In 834 kwamen ze naar Nederland en plunderden ze het toen belangrijke handelscentrum Dorestad (Wijk bij Duurstede). De Vikingen hadden op het hoogtepunt van hun expansie in het oosten Rusland en in het westen Amerika bereikt. De moderne Vikingen van Amon Amarth voeren hun expansie op het muzikale gebied uit met eenzelfde enthousiasme, overredingskracht en intensiteit als hun voorouders, maar met minder dodelijke slachtoffers.

Het nieuwe opus van Amon Amarth heet Surtur Rising en staat te verschijnen op 28 maart. Precies een maand ervoor verschijnen hun eerste 4 albums als re-issues in een gelimiteerde boxset met vier dubbel-digipaks. Gezien de populariteit van deze Zweden zal dit een gewild object worden en snel uitverkocht zijn.

Voor het verschijnen van Surtur Rising en alle nieuwtjes en details hieromtrent is een heuse website gecreëerd. Momenteel kun je hier luisteren naar het nieuwe War Of The Gods. Verschillende versies van Surtur Rising zullen voor de Europese fans via pre-order beschikbaar zijn:

 1. een gelimiteerde deluxe CD/DVD digibook
 2. een gelimiteerde deluxe CD/DVD digibook inclusief Surtur Action figure (lengte: 14 cm)
 3. een zogenaamde jewel case CD (volgens mij is dit de ‘gewone’ CD)
 4. een dubbel-lp met openklap hoes

Voor informatie omtrent de verschillende versies verwijs ik naar de website van Surtur Rising. De Amerikaanse fans hebben een uitgebreidere lijst tot hun beschikking, maar via internet is alles te bestellen waar je ook woont.

In mei valt Europa ten prooi aan de live rooftochten van Amon Amarth. Vrijdag de twintigste staan ze samen met Black Dahlia Murder in de Melkweg te Amsterdam. De dag ervoor zijn ze live te aanschouwen in het Hof Ter Lo in Antwerpen.

Tracklisting Surtur Rising:

 1. War Of The Gods
 2. Töck’s Taunt – Loke’s Treachery Part II
 3. Destroyer Of The Universe
 4. Slaves Of Fear
 5. Live Without Regrets
 6. The Last Stand Of Frej
 7. For Victory Or Death
 8. Wrath Of The Norsemen
 9. A Beast Am I
 10. Doom Over Dead Man