×

Recensie

23 februari 2010

Joe Satriani – Live in Paris: I Just Wanna Rock

Geschreven door: Richard Verbrugge

Uitgebracht door: Sony Music

Na de release van zijn laatste soloplaat Professor Satchafunkilus And The Musterion Of Rock begon Joe Satriani aan een lange wereldtournee. Hij koos de stad van de liefde als decor voor een concertregistratie die nu als DVD verschijnt. Nu zijn video-opnamen van een vrijwel volledig instrumentaal concert per definitie minder een lust voor het oog dan voor het oor. Satriani weet dat ook en kiest daarom voor een grote variatie aan visuele effecten zoals multiframes, zwart/wit naar kleurovergangen, multiframes enzovoorts.

Helaas voor de romantici geen sfeerbeelden van de Champs Elysees, Montmartre, Sacre Coeur, Arc de Triomphe of Ponts sur la Seine, maar louter de kale virtuoos en zijn muzikaal geweldige, maar statische begeleidingsband. In 22 nummers neemt Satriani de kijker op een reis door zijn carrière, van Surfing With The Alien tot zijn laatste release. De aanwezige Parijzenaars kijken geboeid toe, maar op de bank verveelt het al binnen een half uurtje. Het staat buiten kijf dat Satriani een geniaal muzikant is en een genot is om te horen. Het is helaas veel minder een genot om hem dik twee uur bezig te zien. Met een echte band om zich heen, zoals bij Chickenfoot, was de kijkervaring wellicht leuker geweest.

Op de geluid- en beeldkwaliteit valt weinig aan te merken. De nummerkeuze had m.i. beter gekund omdat geen enkel nummer van zijn beste album Crystal Planet in de setlist is opgenomen. Het lange interview dat ook in Frankrijk werd opgenomen geeft een mooi beeld van de mens achter de muzikant. Bewonderaars en aspirant gitaarkunstenaars kunnen rustig toeslaan.

Tracklisting I Just Wanna Rock:

 1. I Just Wanna Rock
 2. Overdriver
 3. Satch Boogie
 4. Ice 9
 5. Diddle-Y-A-Doo-Dat
 6. Flying In A Blue Dream
 7. Ghosts
 8. Revelation
 9. Super Colossal
 10. One Big Rush
 11. Musterion
 12. Out of The Sunrise
 13. Time Machine
 14. Cool #9
 15. Andalusia
 16. Bass Solo
 17. Cryin’
 18. The Mystical Potato Head Groove Thing
 19. Always With Me, Always With You
 20. Surfing With The Alien
 21. Crowd Chant
 22. Summer Song
 23. Credits
 24. Bonus Feature – Interview