×

Concert

07 februari 2012

WiM Presents: Marc Mommaas

Marc Mommaas verwarmt Bimhuis

Geschreven door: Dick Hovenga

Met een uitgelezen set composities van zijn meesterwerk Landmarc wist saxofonist Marc Mommaas, samen met zijn muzikanten, vrijdagavond 3 februari het Bimhuis de warmte te bieden waaraan het buiten ontbrak.

Met de sneeuw en kou die vooral vrijdag in alle hevigheid toesloeg en die bij het openbaar vervoer tot grote vertragingen en afgelaste ritten leidde, was er veel te weinig publiek aanwezig, maar wat werd het publiek, wat toch had kunnen komen, verwend met een prachtige avond. De imponerende titeltrack, het prachtige Folksong of Brush On Canvas (met een duidelijke referentie naar zijn vader die kunstschilder was) en Cassavettes Caravan, alles klonk nog mooier dan op het album. In een dubbele set kwamen alle composities van het album optimaal voor het voetlicht. Niet alleen Mommaas maar ook de voortreffelijke gitaristen Vic Juris en Nate Radley brachten warmte en sfeer in de rijke composities aan. Good old Tony Moreno was een stuwende kracht en zorgde dat de composities kracht en souplesse kregen.

Voor allen die het optreden hebben moeten missen, en ook de optredens door het land deze week moeten missen, komt er nog een prachtige herkansing als Marc Mommaas en zijn mannen tijdens een Written at Home concert komende zondag in Alkmaar optreden. Wees snel want het concert is bijna uitverkocht.

Hieronder een foto-impressie van de soundcheck in het Bimhuis door Iñigo Garayo: