×

Artikel

31 oktober 2019

WiM was, WiM is

Written in Music vernieuwd, verbeterd en veranderd

Geschreven door: Dick Hovenga

We zijn met de vernieuwde versie van Written in Music nu bijna een maand online. Alles lijkt stabiel en een groot gedeelte van de schoonheidsfoutjes zijn verholpen, dus tijd om in meerdere artikelen te vertellen wat er vernieuwd, verbeterd en veranderd is.

De grote vraag is natuurlijk waarom we Written in Music wilden vernieuwen.
De oude website maakte gebruik van verouderde software en, hoewel we van iedereen altijd hoorden hoe fijn rustig en overzichtelijk de site was, het design was ook aan vernieuwing toe. De inrichting sloot al langer niet meer goed aan bij de verschillende typen content, het logo (jewelcase cd-doosje iemand?) paste niet meer bij deze tijd, op mobiel & tablet kon het ook beter en fotografie & film is online ook alleen maar groter geworden.

Ook voor onze journalisten was het tijd voor vernieuwing (in de backend). Door de verouderde software namen de problemen toe en veel zaken konden beter en gemakkelijker. Suggesties en ideeën van de afgelopen jaren hebben vorm gekregen en van de eerste ‘versie’ wordt door de journalisten nu gebruik gemaakt.

Meer verbeteringen gaan en blijven er natuurlijk komen. Niet alleen voor onze journalisten, maar ook voor jullie, onze bezoekers en fans.

Hoewel de digitale wereld geëxplodeerd is, blijft het lastig goede voorbeelden te vinden in wat wij met Written in Music precies doen. Het was een constant overleg in hoe we zaken voor elkaar konden krijgen. Ideeën volledig uitgewerkt konden krijgen en in de tussentijd moesten er ook nog artikelen van de belangrijkste nieuwe releases online blijven komen. Het heeft langer geduurd dan we verwacht en gehoopt hadden, maar we zijn heel blij met wat er nu staat. Supertrots zelfs.

Tenslotte: Het fijne van Written in Music is, is dat de basis van de organisatie is opgezet door een ontwerper, technicus en journalist. Zodoende koste het bouwen van een nieuwe site ons vooral tijd. Nou ja, ontzettend veel tijd. Blijven nadenken, bouwen, organiseren en alles weer opnieuw. Natuurlijk zal dat proces met de nieuwe site niet stoppen, maar de basis is nu zoveel strakker dat we daaruit weer zeker 10 jaar vooruit kunnen.