×

Artikel

03 november 2019

WiM was, WiM is

Het nieuwe logo van Written in Music

Geschreven door: Elbert Niezen

Het updaten van het logo van Written in Music was misschien wel net zo ingrijpend als het updaten van de website. Voor beide kwam de ingreep ten goede. De website is frisser, overzichtelijker, toegankelijk op mobiel en daarom klaar voor de toekomst.

Online music magazine

Het logo is voortgekomen uit twee onderwerpen, namelijk: Online music magazine en de doelgroep muziekliefhebbers. Waar het oude logo de vorm had van een CD-doosje. Wat wel heel herkenbaar is, maar wel de lelijkste muziekdrager is uit de geschiedenis. Hoe mooi zou het zijn als we een deel hiervan kunnen laten terug komen in het nieuwe logo. Om het eerste onderwerp, online music magazine, in het logo terug te laten komen, hebben we het streepje van het oude logo gebruikt en achter het logo geplaatst. Dit streepje staat nu voor de type cursor. Het streepje dat wij zo vaak zien als wij schrijven over muziek.

Muziekliefhebbers

Onze lezers. We kunnen wel zeggen dat jullie de muziekliefhebbers zijn. Om het logo te ontwerpen rondom de doelgroep muziekliefhebbers hebben we gezocht naar een beeld dat zich hiernaar vertaalt. Wat altijd weer naar voren kwam. Jullie houden ervan om een plaat in je handen te hebben, de tracklist te bekijken en mooie hoezen te bewonderen. Een platenkast.

Vormen weergave

Een platenkast. Dit idee en deze vorm wilden we vangen in het logo. We begonnen met een weergave van CD’s, albums en andere muziekdragers die in een platenkast staan. Deze vormen werden de basis voor de typografie van het logo. Deze vormen zijn divers en kan op verschillende manieren ingezet worden. Hiermee creëren we een flexibel en moderne huisstijl voor Written in Music.

Het logo

Met deze vormen hebben we het logo opgebouwd. Nog wel steeds met de typografische regels in het achterhoofd. Hierdoor blijft het leesbaar en herkenbaar. Het logo moet op steeds meer gebieden ingezet worden. Er is daarom ook een verkorte versie ontworpen. Deze zal o.a. op social media gebruikt worden.

 

Geniet van Written in Music, de nieuwe website, het nieuwe logo, en deze special. Wij gaan dat in ieder geval zeker doen. Houd deze special in de gaten voor meer informatie over het nieuwe Written in Music.