×

Artikel

09 mei 2016

De gouden vrouw van Blues Pills

Geschreven door: Richard Verbrugge

Label: Nuclear Blast

Het internationale gezelschap Blues Pills kondigde onlangs haar tweede studioalbum aan. Het album heet Lady In Gold en zal op 5 augustus het licht zien. De pyschedelische bluesrock band heeft tien nummers opgenomen die een logisch vervolg zijn op het (fantastische) debuut uit 2014. Net als bij het debuut zat producer Don Alsterberg achter de knoppen.

Naast Zweedse zangeres Elin Larsson bestaat de band uit de jonge, Franse gitarist Dorian Sorriaux en de Amerikanen Zack Anderson op bas en Cory Berry op drums. De muziek is een aanstekelijke en bruisende mengelmoes vol invloeden van Led Zeppelin, Fleetwood Mac en Janis Joplin. We tipten de band al eerder als talent om in de gaten te houden en zijn dan ook zeer benieuwd naar hun tweede album.

Op de vraag of de albumtitel naar haar verwijst, antwoordt de bepaald niet onappetijtelijke zangeres Elin Larsson ontkennend. “Lady gold is a character who symbolizes death. We wanted a twist on the typical stereotype of death being the grim reaper. So instead we made her a lady in gold.”

Het album is net als de eerdere releases gestoken in kleurig artwork. Het ontwerp is net als het debuut afkomstig van de Nederlandse kunstenares Marijke Koger-Dunham, die eerder werkte voor The Beatlles en Cream. Het originele ontwerp is al 50 jaar oud, maar samen met de band heeft ze aan de kleuren gewerkt om ze aan te passen aan de sfeer van het album.