×

Recensie

Rock

04 november 2011

Vintage Trouble

The Bomb Shelter Sessions

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: Vintage Trouble

The Bomb Shelter Sessions Vintage Trouble Rock 3.5 Vintage Trouble – The Bomb Shelter Sessions Written in Music https://writteninmusic.com

Een van de grootste verrassingen van dit jaar bij ‘Later With…Jools’ was zonder twijfel het rock ‘n roll kwartet Vintage Trouble. Met fijne bravoure maakten ze een perfect rock ’n roll feest.

Vintage Trouble is een jonge band, afkomstig uit Los Angeles, die een stijlvolle link weet te leggen tussen soul en rock ’n roll. De soul komt van leadzanger Ty Taylor, de dikke rock van ritmetandem Rick Barrio Dill (bas) en Richard Danielson (drums). De geweldige, alle stijlen beheersende, gitarist Nalle Colt is de onmiskenbare schakel die alles op scherp en rock, blues en soul zet. De kennismaking met de band in de show van Jools Holland was een zeer fijne. De band stuiterde ongeveer het podium af en de performance, recht het publiek in, van Taylor maakte grote indruk. Wat een publiekstrekker is die man en wat een energie! Gitarist Colt stal echter de show met heerlijk inventief gitaarwerk.

Hun debuutalbum The Bomb Shelter Sessions begint lekker onstuimig met het ook bij Jools gebrachte Blues Hand Me Down. Wat een opwindende topsong blijft dat! Het zet gelijk de toon voor een album dat vooral erg lekker klinkt en overtuigt. Songs als Still And Always Will, You Better Believe, Total Strangers en Jezzebella zijn instant livekrakers. Albumafsluiter Run Outta You is de ideale song om ook live de concerten lekker dynamisch mee af te sluiten.

The Bomb Shelter Sessions biedt een fijne collectie songs met naast lekker dampende uptempo songs ook het nodig slepende soul meets Rhythm & blues werk in de ballads. En in die songs klinkt Taylor nog meer als een soulman. Colt houdt met zijn ongepolijste gitaarwerk de sfeer lekker rauw en spannend. Maar hoe lekker The Bomb Shelter Sessions ook klinkt, live knalt de band pas echt. Op 11 december kunnen we dat met eigen ogen gaan zien in het hoofdstedelijke Paradiso.  1. Blues Hand Me Down
  2. Still And Always Will
  3. Nancy Lee
  4. Gracefully
  5. You Better Believe It
  6. Not Alright by Me
  7. Nobody Told Me
  8. Jezzebella
  9. Total Strangers
  10. Run Outta You