×

Recensie

World

31 maart 2013

Vinicio Capossela

Rebetiko Gymnastas

Geschreven door: Rik van Boeckel

Uitgebracht door: La Cupa

Rebetiko Gymnastas Vinicio Capossela World 3.5 Vinicio Capossela – Rebetiko Gymnastas Written in Music https://writteninmusic.com

Op zijn 15e album heeft de Italiaanse singer-songwriter Vinicio Capossela een aantal eigen songs en die van andere musici bewerkt tot rebétika, de Griekse stadsmuziek. Pure rebétika speelt hij niet, hij geeft er een geheel eigen draai aan. De bouzouki is prominent aanwezig en klinkt bespeeld door Manolis Pappos het meest authentiek in Contratto per Karelias. De aparte instrumentatie en Capossela’s bijzondere stemgeluid maken dat je het gevoel hebt met het ene been in Italië en met het andere in Griekenland te staan. Bij Capossela is niets onmogelijk, de hinkstapsprong naar de morna en Latijns Amerika (bolero) is niet eens te ver. Hij laat gitarist Marc Ribot schitteren in Abbandonato. Het overbrengen van het ware rebétika gevoel laat hij in Misirlou wijs genoeg aan rebétika diva Kaiti Ntali over. Rebetiko gymnastas is minder uitbundig dan de voorganger Marinai, profeti e balene maar de glimlach van het theater klinkt hier even sterk door!

Summertime Music presenteert Vinicio Capossela 14 april a.s in de Melkweg. Aanvang 20.30u. 1. Abbandonato (Los Ejes De Mi Carreta)
 2. Rebetiko Mou
 3. Utrennyaya Gimnastika
 4. Misirlou
 5. Contrada Chiavicone
 6. Con Una Rosa
 7. Non È L'Amore Che Va Via
 8. Contratto Per Karelias
 9. Corre Il Soldato
 10. Signora Luna
 11. Morna
 12. Le Semplici Cose (Canción De Las Simples Cosas)
 13. Scivola Vai Via