×

Recensie

Electronic

24 juni 2015

Various Artists

DJKicks: DJ Koze

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: K7!

DJKicks: DJ Koze Various Artists Electronic 4 Various Artists – DJKicks: DJ Koze Written in Music https://writteninmusic.com

Voor alweer de vijftigste aflevering in de DJKicks serie is terug gegaan naar Berlijn waar ook in 1995 de oorsprong van de geweldige serie lag. Met DJ Koze als compiler is een prachtige jubileumeditie tot stand gekomen.

Dat DJ Koze (Stefan Kozalla) een verrassende smaak heeft wisten we al en dat hij voor deze 50ste editie met een lekker eclectische setlist zou komen was dus te verwachten. De collectie songs schiet echt van alternative, hiphop, electronic, singer-songwriter, techno naar indiepop maar Koze heeft er een zo interessante twist en volgorde in aangebracht dat alles wonderwel klopt.

Met de exclusieve track I Haven’t Been Everywhere But It’s On My List van Kozalla zelf naar tracks van Broadcast, Freddie Gibbs & Madlib, de geweldige Boards Of Canada remix van cLOUDDEAD’s Dead Dogs Two en Mndsgn’s Camelblues en zelfs Daniel Lanois is wederom een ijzersterke tracklist tot stand gekomen. En naast al die andere fraaie tracks is daar dan ineens het weergaloze It Hasn’t Happened Yet van William Shatner (jazeker de acteur Shatner! En van zijn tweede album Has Been uit 2004) die een spoken word over een door Ben Folds geschreven arrangement plaatst en daarmee de grote verrassing van dit album bewerkstelligt.

Net zo onvoorspelbaar als DJ Koze al jarenlang opereert op de podia en ook voor Podcasts, radioshows en compilaties geeft hij het 50ste DJ Kicks deel de juiste verrassing en opwinding mee. DJ Kicks was al nooit een ‘gewone compilatie serie’ en DJ Koze is exact de juiste man om dat maar weer eens optimaal te bewijzen. 1. DJ Koze – I Haven’t Been Everywhere But It’s On My List (DJ-Kicks exclusive)
 2. Dimlite – Can’t Get Used To Those? (Kosi Edit)
 3. cLOUDDEAD – Dead Dogs Two (Boards of Canada Remix)
 4. Strong Arm Steady – Best of Times
 5. Homeboy Sandman – Holiday (Kosi & Finks Edit)
 6. Freddie Gibbs & Madlib – Shame
 7. Mndsgn – Camelblues (Kosi Edit)
 8. Broadcast – Tears In The Typing Pool
 9. Daniel Lanois – Carla
 10. Hi Tek & The 2 Bears – Modern Hi Tek Family Bears (Kosi Mashup)
 11. William Shatner – It Hasn’t Happened Yet
 12. Marker Starling – In Stride
 13. Session Victim- Hyuwee (Kosi Remix)
 14. Frank & Tony – Bring The Sun feat. Gry (Kosi Edit)
 15. Marcel Fengler – Jaz (Kosi Edit)
 16. Portable feat. Lcio – Surrender (Kosi Edit)
 17. The Gentle People – Superstar