×

Recensie

Metal

03 september 2015

Thundermother

Road Fever

Geschreven door: Sicco Roukema

Uitgebracht door: Dezpotz

Road Fever Thundermother Metal 3.5 Thundermother – Road Fever Written in Music https://writteninmusic.com

Thundermother is een all-female hardrockband uit Zweden die in 2014 debuteerde met het ijzersterke Rock ’n Roll Disaster. De 5 dames omschreven zichzelf als een mix tussen Janis Joplin en AC/DC en daar zaten ze absoluut niet naast. Frontvrouw Clare Cunningham is gezegend met een wereldstrot. Lekker rauw en met heel veel power. Denk aan Sass Jordan en Janis Joplin in een hardrock versie. Meer dan terecht knalde hun debuut naar de tweede plaats in de Zweedse albumlijsten.

Geen gemakkelijke prestatie om zo’n geweldig debuutalbum te overtreffen, maar Road Fever is na eerste luisterbeurten in ieder geval net zo goed. Thundermother maakt lekker eenvoudige hardrock en doet natuurlijk denken aan Girlschool of Rock Goddess. Road Fever klinkt lekker rauw. Het album analoog en bijna in zijn geheel live is opgenomen. En dat hoor je er aan af. Een album vol energie, superstrakke riffs, pakkende liedjes en een meer dan geweldige stem.

Thundermother brengt niets nieuws, vol overgave storten ze zich in de ene rock cliché na de andere. Dat levert een uiterst vermakelijk album op. Je hebt alles al een keer gehoord, maar het wordt wel top uitgevoerd. Een feestplaat en een band die live waarschijnlijk nog veel gaver is.  1. It's Just A Tease
  2. FFWF
  3. Alright Alright
  4. Deal With The Devil
  5. Give Me Some Lights
  6. Roadkill
  7. Enemy
  8. Vagabond
  9. Thunder Machine
  10. Rock 'n' Roll Sisterhood