×

Recensie

Rock

10 oktober 2011

The Answer

Revival

Geschreven door: Sicco Roukema

Uitgebracht door: Spinefarm Records

Revival The Answer Rock 4 The Answer – Revival Written in Music https://writteninmusic.com

The Answer zou het verdienen om mega groot te zijn. De band staat met dit 3e album in hun zak eigenlijk op gelijke hoogte met alle grote classic rockbands en Revival is wederom beter dan de voorganger. Net weer even rijker, afwisselender en uitgebalanceerder en dat zonder ook maar een millimeter aan kracht in te boeten. De tour als support voor AC/DC heeft hen in ieder geval voor de volle stadions gebracht die ze waardig zijn. Want laten we wel zijn, veel betere hardrock bands als The Answer zijn er op dit moment niet.

Mijn favoriet van het nieuwe album is Caugth On The Riverbed. Een beter hardrock nummer zal je dit jaar niet meer tegenkomen. Cormac Neesen haalt vocaal alles uit de kast en de gitaarsolo zou zo uit de koker van Thin Lizzy kunnen komen. Naast klasse hardrock zijn er ook slepende blues invloeden te vinden in Destroy Me en het sterk aan Aerosmith refererende Trouble. Maar de band gaat ook nog af en toe heerlijk recht vooruit zoal in de beukende rocker Use Me.

Aerosmith, AC/DC en UFO zijn nog steeds de belangrijkste invloeden van The Answer en dat hebben ze op Revival weer in 12 zeer energieke songs verpakt die uit elkaar spatten van vocale hoogstandjes, klasse riffs en heerlijke solo’s. Alle songs zijn raak en nergens zakt Revival in. The Answer is een band die door het vele touren steeds beter is geworden. Er mag gezegd worden dat ze volledig uit de tijd zijn, maar de classic rock scene mag blij zijn met vaandeldragers als The Answer. Ze houden de muziek springlevend. Ook al voegen ze niets nieuws toe aan het genre, het heeft inmiddels al wel 3 geweldige albums opgeleverd 1. Waste Your Tears
 2. Use Me
 3. Trouble
 4. Nowhere Freeway
 5. Tornado
 6. Vida
 7. Caught In The Riverbed
 8. Destroy Me
 9. New Day Rising
 10. Can't Remember, Can't Forget
 11. One More Revival
 12. Lights Are Down