×

Recensie

Roots

24 maart 2023

NinaLynn

A Taste Of The Wild

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht door: Strictly Country Records

A Taste Of The Wild NinaLynn Roots 4 NinaLynn – A Taste Of The Wild Written in Music https://writteninmusic.com

De alom bejubelde voorganger Hummingbird kwam in samenwerking met producer Janos Koolen tot stand, ook nu zorgde de multi-snarenman en pianist verzorgt voor de muzikale inkleuring samen met Lukas Beukers en Arthur Bont die de ritmesectie vormen. Voor het nieuwe album zijn die muzikanten weerom van de part, op Taste Of The Wild de samen werking gaat verder dan muzikale accenten in een heuse wisselwerking. Het trio was betrokken bij het componeren en dat resulteert in een verruimde, meer avontuurlijke benadering die naast de landsgrenzen van Nederland de folkgrenzen moeiteloos overstijgt.

Glistening opent op speelse accordeontonen en merkwaardige achtergrondzang, die komt overigens in ruim de helft van de tracks terug en is van de onvolprezen Fay Lovsky afkomstig. De andere song die Koolen als co auteur vermeldt is Wolf, de flamboyante viervoeter is sinds zijn terugkeer naar de Lage Landen niet uit de actualiteit weggeweest en wordt hier op ritmische pianotonen verwelkomd. In het aansluitende If You Were an Ocean flankeren fraaie slidegeluiden naast de knappe zangpartijen. De titelsong is een van de tracks die de natuur als referentiepunt gebruikt.

Daarnaast vormen onderwerpen in de persoonlijke relationele sfeer een inspiratiebron zoals Growing Pains en het zelfbewuste, feministisch getinte From the Bones dat op vervormd elektrisch snarenwerk open bloeit, illustreren.“Each woman has her own cross to bear”, zingt NinaLynn in de prachtige doorleefde ballade en het tedere Lilith onthult nog eens subtiel maar bijzonder overtuigend de zangcapaciteiten van de chanteuse in een ontroerend verhaal.

Het op opgewekte banjo en mandoline picking en meerstemmige zang huppelende Wonder in her Eyes helt helemaal naar bluegrass over. Zowel Let it Grow als Harvest Moon roepen herinneringen op aan songwerk van Clapton en Young, buiten de identieke titel is daar niets van te merken. Let It Grow en Harvest Moon zijn aanstekelijke countrypickers die hier passeren voor het ietwat mystieke Outro.

Hoe het er op een podium aan toe gaat bij een concert van NinaLynn & Band kan je nu zondag op het Flat Mountain Festival in Bergen op Zoom beleven. 1. Glistening
 2. The Wolf
 3. If You Were an Ocean
 4. A Taste of the Wild
 5. Barefoot
 6. Growing Pains
 7. Each Woman
 8. Wonder in her Eyes
 9. From the Bones
 10. Lilith
 11. Let it Grow
 12. Harvest Moon
 13. Outro