×

Recensie

Pop

23 mei 2012

Natalia Jayden

Kissing The Outcast

Geschreven door: Edgar Kruize

Uitgebracht door: The Flying Rooster

Kissing The Outcast Natalia Jayden Pop 3 Natalia Jayden – Kissing The Outcast Written in Music https://writteninmusic.com

Als iemand zich middels de titel van een album tot buitenbeentje bombardeert, schept dat verwachtingen. Je verwacht iets wat je nooit eerder hebt gehoord. Iets geks. Iets spannends… Dan is het jammer als je dat allemaal niet krijgt. Maar toch is Kissing The Outcast, het debuutalbum van de Pools-Nederlandse zangeres Natalia Jayden, op een andere manier wel erg aardig.

Och, het is ook helemaal niet duidelijk wie de zangeres bedoelt met die ‘outcast’ die in de titel een kus krijgt. Is ze het zelf? Of kust ze een ander? Het dertien nummers tellende album geeft geen uitsluitsel. De dertien tracks laten wel erg lekker en vooral makkelijk in het gehoor liggende melodietjes horen die vrolijk voortkabbelen. Vooral heel poppy, maar met her en der wat muzikale knipoogjes naar andere stijlen. Wie de kleine lettertjes van het debuut bekijkt, ziet dat Kissing The Outcast voor een heel groot deel tot stand kwam door met ervaren producers te werken die wel weten hoe ze met vrouwenstemmen om moeten gaan. Martin Terefe en Andreas Olsson werkten onder meer met KT Tunstall, Charlotte Church, Beverly Knight, Mutya Buena en Mary J. Blige. Maar ook met mannen als Jason Mraz, James Morrison en Waylon. Terefe is deze week overigens ook vooral in het nieuws vanwege zijn door Engelbert Humperdink uitgevoerde inzending aan het Eurovisie Songfestival.

Hitgevoelig en vooral professioneel duo dus, Terefe en Olsson. Hun professionele degelijkheid straalt ook van dit album af en zorgt er voor dat Natalia Jayden nog niet echt een eigen ‘smoel’ heeft. Een geluid dat haar van de rest onderscheidt. Echter, wie de twee door haarzelf ingebrachte composities beluistert (Black & Blue, About You) hoort ook dat de groei daar naartoe zeker tot de mogelijkheden behoort. Met enkele leuke uitschieters (The Call, Open, Cherry) die zo richting de radio kunnen, is Kissing The Outcast een prima debuut. Zij het wat aan de veilige kant.

Natalia Jayden – Kissing The Outcast

 1. Run For The Door
 2. Don’t Brag
 3. Finish Line
 4. The Call
 5. Open
 6. Black & Blue
 7. If This Is The Last
 8. Don’t Believe In Love
 9. Go
 10. La La Love
 11. Cherry
 12. About You
 13. Flashlight