×

Recensie

Metal

29 december 2010

Motörhead – The Wörld Is

The World Is Yours

Geschreven door: Sicco Roukema

Uitgebracht door: Motorhead Music

The World Is Yours Motorhead Metal 4 Motörhead – The Wörld Is Yours Written in Music https://writteninmusic.com

De nieuwe Motörhead op vinyl. Feitelijk de enige manier om Motörhead tot je te nemen in de huiskamer. Op kerstavond werd Lemmy 65 jaar, maar aan pensioen wil deze rockgod nog lang niet denken. Lemmy zal in het harnas sterven, maar voorlopig hopen we, dat hij ons nog een paar van dit soort albums cadeau doet.

The Wörld Is Yours is het 20e album van de band en de eerste op het nieuw opgerichte Motörhead Music label. Achter de knoppen zat wederom Cameron Webb, die ook Motorizer, Kiss Of Death en Inferno produceerde. Motörhead heeft haar klassiekers natuurlijk al jaren geleden afgeleverd, maar nog steeds brengt dit trio betere platen uit dan 80% van hun volgelingen. Al is het alleen al omdat zij de grondleggers zijn. 10 nummers kent deze nieuwe en die ramt de band er in amper 40 minuten doorheen. Dat is rock ’n roll. Gelukkig hebben ze ditmaal ook besloten de ballads achterwege te laten en gewoon het gas er op te houden. Lemmy leeft op een dieet van coke en Jack en dat ademt deze plaat uit. “Rock ’n Roll music is my religion, I don’t need no miracle vision” brult hij in Rock ’n Roll Music. En daar voegt hij “Do It Till The Day I Die” aan toe. Een waarheid als koe. Het is Lemmy vergeven dat Born To Lose al eigenlijk een keer in een songtitel voor is gekomen (in Iron Horse), het is namelijk wel een hele vette openingstrack. Maar ook I Know How To Die, I Know What You Need en Bye Bye Bitch Bye Bye zijn regelrechte knallers.

De metal invloeden zijn weer wat naar achteren geschoven. Dit keer is het weer rock ’n roll wat de boventoon voert in het smakelijke gitaargeluid van Philip Campbell en het uitstekende drumwerk van Mikkey Dee.

“We Are Motörhead And We Play Rock ’n Roll”. The Wörld Is Yours kan niet beter omschreven worden.  1. Born To Lose
  2. I Know How To Die
  3. Get Back In Line
  4. Devils In My Head
  5. Rock 'N' Roll Music
  6. Waiting For The Snake
  7. Brotherhood Of Man
  8. Outlaw
  9. I Know What You Need
  10. Bye Bye Bitch Bye Bye