×

Recensie

25 april 2016

Mike & The Melvins

Three Men and a Baby

Geschreven door: Sicco Roukema

Uitgebracht door: Sub Pop

Three Men and a Baby Mike & The Melvins Rock 3.5 Mike & The Melvins – Three Men and a Baby Written in Music https://writteninmusic.com

Mike & The Melvins is niet, voor wie dat misschien dacht, Mike Patton (had zeker gekund), maar Mike Kunka. Het kan best dat die naam niet onmiddellijk een belletje doet rinkelen.

In de jaren 90 speelde hij in Godheadsilo en toen die band ter ziele ging besloten Mike en The Melvins samen een album op te nemen. Mike dacht daarna dat het een goed idee was om even een pauze in te lassen voordat hij aan de mix begon en die pauze heeft zo’n 16 jaar geduurd. Het interessante aan Three Men And A Baby is dat zowel Mike Kunka, Buzz Osbourne en Kevin Rutmanis alle drie basgitaar spelen met een bak aan effecten. Mike Kunka zijn basgeluid zit redelijk in het hoog, maar de rest levert dus vooral laag Het is niet zo dat er helemaal geen gitaar te horen is. Buzz speelt hier en daar een solo en nog wel wat riffs, maar het is vooral Kunka’s basgeluid dat klinkt als een norse gitaar.

Wat je te horen krijgt zijn een aantal tracks met lekker rollende bulldozer riffs. Ploegen met die hap en gaan. Maar er staat ook een vette versie op van PiL’s Annalisa. Lekker tegendraads, net zoals de wat meer experimentele nummers zoals A Dead Pile Of Worthless Junk of Dead Canaries Mijn favoriete nummer is Read The Label (Its Chili) . Typisch zo’n jaren 90 door funk beïnvloed cross-over nummer. Ze eindigen deze sessie (waar ze zelf volgens mij best heel vol lol mee hebben gehad) met een stukje razende grindcore.

Geen meesterwerk, maar wel zeer vermakelijk.

Tracklist Three Men And A Baby:

 1. Chicken ’n Dump
 2. Limited Teeth
 3. Bummer Conversation
 4. Annalisa
 5. A Dead Pile Of Worthless Junk
 6. Read The Label (It’s Chili)
 7. Dead Canaries
 8. Pound The Giants
 9. A Friend In Need Is A Friend You Don’t Need
 10. Lifestyle Hammer
 11. Gravel
 12. Art School Fight Song


 1. Chicken 'n' Dump
 2. Limited Teeth
 3. Bummer Conversation
 4. Annalisa
 5. A Dead Pile of Worthless Junk
 6. Read the Label (It's Chili)
 7. Dead Canaries
 8. Pound the Giants
 9. A Friend in Need is a Friend You Don't Need
 10. Lifestyle Hammer
 11. Gravel
 12. Art School Fight Song