×

Recensie

Metal

27 oktober 2011

Megadeth

Th1rt33n

Geschreven door: Carl Puhl

Uitgebracht door: Roadrunner

Th1rt33n Megadeth Metal 1 Megadeth – Th1rt33n Written in Music https://writteninmusic.com

Megadeth behoort samen met Metallica, Slayer en Anthrax nog steeds tot de zogenaamde Big Four. Qua populariteit staat Metallica onbetwist op nummer 1, hoewel ik betwijfel of dat veel met hun laatste platen te maken heeft. Deze band neem ik al sinds hun black album niet meer serieus. Death Magnetic is als een plaat van een slechte Metallica coverband. Deze muziek is het niet eens waard om in de schaduw van Master Of Puppets, Ride The Lightning en Kill’em All te schuilen.

Anthrax is het hopeloze lulletje van de klas. Begrijp met niet verkeerd: hun Spreading The Disease en Among The Living zijn klassiekers. Maar wat ze daarna allemaal verprutst hebben is beschamend. Hun zijstap naar hiphop was een dwaling en heiligschennis en de humor in hun muziek en act zorgen bij mij voor plaatsvervangende schaamte. Worship Music is hun laatste wapenfeit en het schijnt een degelijke plaat te zijn.

In Amerika staat Megadeth op de tweede plaats en Slayer op de derde, terwijl dat in Europa eerder andersom is. De laatste plaat van Slayer is een regelrechte klassieker. World Painted Blood veegt de vloer aan met alle voorgaande werken, inclusief Th1rt33n. Het is zo’n schoolvoorbeeld van hoe het moet, het kon weleens nooit meer overtroffen worden. Misschien zelfs door Slayer zelf niet!

Die enorme rooie haardos blijft, maar Dave Mustaine wordt oud. Ik loop niet meer warm voor zijn muziek en dat is een symptoom dat al een paar jaar rondwaart in mijn muzikale smaak. Fans van de muziek van Megadeth zullen zich hier wellicht niet veel van aantrekken en de plaat blind aanschaffen. En ik snap het ook best, want Th1rt33n bevat in hun ogen misschien wel goeie muziek. Met moeite worstel ik me door een aantal luisterbeurten heen en met tegenzin hoor ik de muziek op de dertiende CD van Megadeth aan. Dertien nummers op de dertiende CD daar kan ik de lol nog wel van inzien, maar dertien luisterbeurten is een regelrechte nachtmerrie. En laten we wel wezen; zelfs Vic keert zich op de cover van de CD van ons af.

Tracklisting Th1rt33n:

 1. Sudden Death
 2. Public Enemy No. 1
 3. Whose Life (Is It Anyways?)
 4. We the People
 5. Guns, Drugs & Money
 6. Never Dead
 7. New World Order
 8. Fast Lane
 9. Black Swan
 10. Wrecker
 11. Millennium of the Blind
 12. Deadly Nightshade
 13. 13