×

Recensie

Electronic

21 april 2020

Little Dragon

New Me, Same Us

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: Ninja Tune

New Me, Same Us Little Dragon Electronic 4 Little Dragon – New Me, Same Us Written in Music https://writteninmusic.com

Voor hun zevende album verkaste het Zweedse Little Dragon naar het coole Ninja Tune en leveren gelijk met het fris klinkende New Me, Same Us één van hun beste en meest aanstekelijke albums af.

Vanaf hun gelijknamige debuut uit 2007 grossiert Little Dragon (opgericht in 1996) in songs die gebaad in elektronica steeds weer een fijne mix van avontuur en fijne popmelodieën herbergen. Daarna bouwden ze met prima albums als Machine Dreams (2009), Ritual Union (2011) en Nabuma Rubberband (2013) een mooie status op. New Me, Same Us is de revanche op Season High (2017), eigenlijk het eerste album dat wat tegenviel. De band leek wat uitgeblust.

Daarvan is op het nieuwe album helemaal niets meer te horen. De songs prikkelen, zijn weer zo avontuurlijk en pakkend als we van ze gewend zijn en het gros is weer zo fijn ongrijpbaar dansbaar als we het van de band leerde kennen. Zo’n heerlijk swingende albumopener als Hold On maakt dat gelijk wel heel erg duidelijk.

Little Dragon heeft op New Me, Same Us, de titel zegt het al, hun sound opnieuw uitgevonden en duwt deze nu met verfrissende ideeën weer iets verderop. Songs als het door deep house gedreven Every Rain of het door soul gedreven New Fiction zijn daar sprekende voorbeelden van. Maar ook songs als Another Lover, het door jazz elementen opgesierde Are You Feeling Sad?, het funky Where You Belomg en het sfeerrijke Stay Right Here beklijven gelijk.

Toetsenmannen Håkan Wirenstrand en Fredrik Wallin, drummer Erik Bodin en zangeres Yukimi Nagano hebben zich met verfriste energie en muzikale ideeën volledig hervonden en hebben met het ijzersterke New Me, Same Us één van hun beste albums gemaakt. Albums vol aantrekkelijke songs die we in deze vreemde tijden enorm goed kunnen gebruiken.

Kant A:

 1. Hold On
 2. Rush
 3. Another Lover
 4. Kids
 5. Every Rain

Kant B:

 1. New Fiction
 2. Sadness
 3. Are You Feeling Sad?
 4. Where You Belong
 5. Stay Right There
 6. water