×

Recensie

Rock

08 juli 2011

Limp Bizkit terug van

Gold Cobra

Geschreven door: Sicco Roukema

Uitgebracht door: interscope

Gold Cobra Limp Bizkit Rock 3.5 Limp Bizkit terug van weggeweest Written in Music https://writteninmusic.com

De opvolger van The Unquestionable Truth Pt 1 heet geen Pt 2, maar Gold Cobra. Na een stilte van meer dan 6 jaar is er weer een nieuwe Limp Bizkit. In de tussentijd heeft Durst 2 films geregisseerd (The Education Of Charlie Banks en The Long Shots (met Ice Cube).

Limp Bizkit heeft na 1999 geen goede plaat meer afgeleverd en de vraag is dus of iemand nog op nieuw werk zit te wachten. Het zal Fred en zijn mannen niet uitmaken, een goed excuus voor tour is nog altijd een nieuw album. En de cash moet wel binnen blijven stromen. Beste nieuws voor de fans was al dat het nieuwe album in originele bezetting werd opgenomen.

Ik verwachtte er niet veel van, maar ik moet toegeven, het album zit al een volle week in mijn auto en ik vermaak mij er prima mee. In deze originele bezetting heeft de band besloten de tijd ook terug te draaien en zitten we weer in de jaren 90. Dat levert geen nieuwe Nookie of My Generation op, maar wel een aantal hele puike songs die dat niveau bijna halen. Grootste pluspunt is dat Limp Bizkit heeft besloten gewoon datgene te doen waar ze goed in is. Stompzinnige beukmuziek maken met simplistische teksten van Fred Durst. De band levert met Gold Cobra weer een regelrechte aanval op de onderbuik en op dat komt dat weer eens helemaal gemeend over. Ik geloof ze weer. Op Autotunage na, staat er eigenlijk geen slecht nummer op. Zelfs rustige nummers als Walking Away en vooral Loser zijn zeer goed uitgevallen.

Maar natuurlijk horen we ze het liefst op het niveau dat het dak er af gaat. En laat Godl Cobra nu vol staan met dat soort tracks

Douche Bag, I’m gonna fuck you, fuck you, fuck you up! Brult Durst over een waanzinnig pompende ritmesectie in het gelijknamige Douche Bag. De ultra stoere eerste single Shotgun zal er bij de trouwe fans ook als koek in gaan.

Helemaal geweldig is 90.2.10 een nummer dat met een zeer brute metalriff begint en daarna overgaat naar pure hiphop en een ijzersterk rock meezing refrein heeft. Why Try is ook een ware explosie in de vorm van smerige beats en bikkelharde gitaar. Old school Bizkit style.

Het mooiste aan de nieuwe Bizkit is dat hij niet inzakt. Het is meer dan 50 minuten knallen en Middle Finger is de perfecte afsluiter. Een dikke middelvinger naar iedereen die dacht dat LP had afgedaan. 1. Introbra
 2. Bring It Back
 3. Gold Cobra
 4. Shark Attack
 5. Get A Life
 6. Shotgun
 7. Douche Bag
 8. Walking Away
 9. Loser
 10. Autotunage
 11. 90.2.10
 12. Why Try
 13. Killer In You