×

Recensie

Rock

10 mei 2010

Josiah

Procession

Geschreven door: Sicco Roukema

Uitgebracht door: Elektrohash

Procession Josiah Rock 3.5 Josiah – Procession Written in Music https://writteninmusic.com

Josiah was Koning van Judah en werd dat al op zijn 8e. Hij regeerde vervolgens 31 jaar. De Britse 70-ies rock / stonerformatie Josiah heeft zich naar deze koning vernoemd en houdt het geen 31 jaar vol. Sterker nog, ze gooien de handoek in de ring en stoppen ermee. Na een kleine 10 jaar is Procession hun laatste wapenfeit.

Toch sturen ze de fans niet met een kluitje in het riet, ook al lijkt dat misschien bij het wat vage eerste nummer wel.  De vier daarop volgende tracks (die ook in de periode 2006 – 2008 zijn geschreven en opgenomen), maken alles weer goed. De Sabbath riffs vliegen je ouderwets om de oren. Heerlijk.

Ook de daaropvolgende live nummers, in 2007 opgenomen  in het Zweedse Scharinska, zijn typische Josiah classics. Looking At The Mountain, Time To Kill, Silas Brainchild, Maldaso en I Cant Seem To Find It  laten horen waarom deze band vooral live zo’n sensatie was en alle versies zijn een ware aanvulling op de studio opnames. Josiah neemt op deze wijze een waardig afscheid.  1. Procession
  2. Broken Doll
  3. Thirteen Scene
  4. Dying Day
  5. Dead Forever
  6. Looking At The Mountain
  7. Time To Kill
  8. Silas Brainchild
  9. Malpaso
  10. I Can't Seem To Find It