×

Recensie

Soul / Hiphop

05 maart 2013

Jesse Dee – On My Mind / In My

On My Mind /In My Heart

Geschreven door: Björn Groenen

Uitgebracht door: Alligator Records

On My Mind /In My Heart Jesse Dee Jesse Dee Soul / Hiphop 4.5 Jesse Dee – On My Mind / In My Heart Written in Music https://writteninmusic.com

Een hedendaagse man met een nostalgische ziel. Singer-songwriter Jesse Dee speelt jaren zestig soul in pak met stropdas, maar dan in een volledig nieuw jasje. On My Mind / In My Heart is opvolger van het debuutalbum Bittersweet Batch, dat inmiddels vier jaar geleden verscheen. Met zijn begeleidingsorkest dat onder andere uit een Hammond orgel, tenorsaxofoon, trompet, trombone, klokkenspel en percussie bestaat, weet hij behoorlijk indruk te maken.

On My Mind / In My Heart is een joviaal album geworden dat geregisseerd wordt door Jesse Dee, kapitein van het schip. Deze levendige muzikant neemt zijn kompanen in een adequate greep mee en maakt daarmee solidaire interacties. De uit het Amerikaanse Boston afkomstige frontman beschikt over een correct staaltje regie. Laat zijn achterban op de geschikte momenten soleren, om zodoende het album voldoende adem te geven. Dee geeft zijn collectief de ruimte en spontane speelgelegenheden om uiteindelijk een charmant geheel te vormen.

Verder is hoorbaar dat Jesse Dee aandacht besteed aan het ordenen van zijn repertoire. Openingsnummer On My Mind, In My Heart is een krachtig intro voor het album. Men krijgt namelijk direct het gevoel dat het om een georganiseerd soulalbum gaat, met als kanttekening dat de cd seizoensgebonden is. On My Mind / In My Heart is een voortreffelijk begin van je lente of zomer. Het album straalt voornamelijk die happiness uit.

Halverwege het album creëren soultracks Tell Me (Before It’s Too Late) en From The Start een buitengewoon amusante sfeer op het album. Dee schakelt in een iets hogere versnelling voor afwisseling en om gekleurd te blijven. Over kleuren gesproken: Tweede stem Rachael Price geeft On My Mind / In My Heart enige nuance op het album. Ook gitarist Johnny Trama heeft de juiste bevoegdheden om Dee te ondersteunen op deze excellente soulplaat.

Jesse Dee heeft ditmaal royaal uitgepakt wat betreft de bezetting. Een verstandige keuze, want Jesse Dee mag met dit album absoluut nóg een vervolg gaan maken. 1. On My Mind, In My Heart
 2. No Matter Where I Am
 3. Fussin' And Fightin'
 4. I Won't Forget About You
 5. Tell Me (Before It's Too Late)
 6. From The Start
 7. The Only Remedy
 8. What's A Boy Like Me To Do?
 9. Sweet Tooth
 10. Boundary Line
 11. Stay Strong