×

Recensie

Pop

03 oktober 2020

Hello Forever

Whatever It Is

Geschreven door: Leon Pouwels

Uitgebracht door: Rough Trade

Whatever It Is Hello Forever Pop 3 Hello Forever – Whatever It Is Written in Music https://writteninmusic.com

Het zonnige Californische afgeschermde heuvellandschap van Topanga groeide in de jaren zestig uit tot een bruisende onconventionele vestigingsplaats voor vrijdenkende culturele kunstenaars en andere eigenzinnige gelukszoekers. Deze mythische eutopische aantrekkingskracht heeft het gebied nog steeds waardoor het een soortgelijke bedevaart functie heeft als het historische veel bekendere Woodstock.

Niet vreemd dus dat het commune achtige indiepop hippiegezelschap Hello Forever zich daar vestigt en geheel volgens het Love, Peace and Happiness liefdesliedjes principe aansluiting zoekt bij het revolutionaire jaren zestig geluid en je met Whatever It Is een beeldende retro flashback gevoel voorschotelt waarbij die ongedwongen blijheid de centrale aantrekkingskracht vormt. Plezier maken en gezamenlijk muziek produceren staat bij deze hedendaagse vredelievende bloemenkinderen generatie dus sterk op de voorgrond.

Als een in LSD doordrenkte toverbal word je meegenomen in de relaxte belevingswereld van het veelzijdige boegbeeld van Hello Forever. Singer-songwriter Samuel Joseph heeft een duidelijke voorkeur voor harmonische uitgewerkte Beach Boys samenzang en de in drugdampen gedoopte orkestrale Indiase periode van The Beatles. Hiermee beperkt hij zich niet tot de bevrijdende sixties, maar voegt hij ook experimentele jaren zeventig backing vocals mixtechnieken aan toe.

Daardoor heeft Natural een overduidelijke Queen vibe die versterkt wordt door de melodieuze jankende gitaarakkoorden van de zingende frontman, die in Get It Right en Yeah Like Whatever zelfs een primitief stukje hardrock laat horen. Hij laat het overige collectief heerlijk compromisloos wat heen rammelen op de instrumenten, waarbij het zelfs twijfelachtig is of ieder lid van het zeventallige gezelschap wel een geschoolde muzikale achtergrond heeft.

Dit staat verder niet tot discussie, omdat de gemeenschappelijke kracht van delen hierbij de bindende factor is in dit dromerige psychedelische eeuwige zomer beleving. Die nadruk ligt hoe dan ook op de zang, en daar is niks mis mee. Whatever It Is ontwikkelt zich als gerijpte oude kaas, die de tijd nodig heeft om op smaak te komen.

Nadat vanaf 21 februari de plaat al digitaal te beluisteren is komt hij op 2 oktober tevens in fysieke vorm uit. Ergens in de binnenhoes zit trouwens een papiertje weggestopt welke je de mogelijkheid biedt om de bonustracks Everything Is So Hard en I’m Feeling It te downloaden. Nummers die zich prima op de plaat settelen tussen het overige aanbod. Gewoon doen dus! 1. Some Faith
 2. Anywhere Is Everywhere
 3. Farm on the Mountaintop
 4. Colors in the Sky
 5. Created for Your Love
 6. Rise
 7. Natural
 8. Get It Right
 9. Yeah Like Whatever
 10. I Want to Marry You
 11. Her Everything
 12. Happening
 13. Everything Is So Hard *
 14. I'm Feeling It *