×

Recensie

Alternative

16 april 2010

Harlem

Hippies

Geschreven door: Sicco Roukema

Uitgebracht door: Matador

Hippies Harlem Alternative 3.5 Harlem – Hippies Written in Music https://writteninmusic.com

Harlem is een garagerock trio uit Austin Texas, het muziek mekka van die staat. Hippies is hun tweede album en de opvolger van Free Drugs. Je kan in ieder geval, afgaande op de albumtitels, niet zeggen dat de band geen gevoel voor humor heeft.

Hippies gaat door op het pad dat ze op Free Drugs ook bewandelden en het feit dat ze nu op Matador uitkomen (toch wel een van de meest gerenommeerde indie labels) heeft ze niet doen besluiten te sleutelen aan hun sound. Kortom het rammelt, kraakt en piept zestien tracks lang in amper 40 minuten. Je kunt duidelijk horen dat deze gasten opgegroeid zijn met grunge en daarna zich verdiept hebben in de muziek geschiedenis. Want hoe onstuimig de liedjes ook uitgevoerd worden, het is en blijft pure pop wat deze band doet. En daar ligt de grote kracht van deze band, bij de aandacht voor melodie.

Het mag dan krakkemikkig klinken, de liedjes zijn allemaal hemelse popdeuntjes in een trashy uitvoering. Zeg de Kinks meets Pixies, Nirvana en The Cure en dan uitgevoerd op piepkleine transistor versterkers en een basic drumkit. 1. Someday Soon
 2. Friendly Ghost
 3. Spray Paint
 4. Number One
 5. Be Your Baby
 6. Gay Human Bones
 7. Torture Me
 8. Cloud Pleaser
 9. Faces
 10. Tila & I
 11. Three Legged Dog
 12. Prairie My Heart
 13. Scare You
 14. Stripper Sunset
 15. Pissed
 16. Poolside