×

Recensie

Rock

28 maart 2013

Guild Of Stags

Ode To The Emperor

Geschreven door: Natalie Polman

Uitgebracht door: STAGS RECORDING

Ode To The Emperor Guild Of Stags Rock 3 Guild Of Stags – Ode To The Emperor Written in Music https://writteninmusic.com

Er is leven na Krezip. Dat moeten gitarist JP Hoekstra, bassist Joost van Haaren en drummer Bram van den Berg gedacht hebben toen deze band in 2009 de handdoek in de ring gooide. De drie begonnen meteen met optreden en vonden de Britse zanger Michael Devlin als geschikte frontman voor hun nieuwe band Guild Of Stags.

In maart 2011 werd al de single Hit N’ Miss, vergezeld door een zelf geschoten videoclip in het bos gelanceerd. Twee jaar later is er het debuut, Ode To The Emperor, waarin een heerlijke oude jaren ’70 feeling in zit, zowel qua muziek als productie. Van de gitaarsolo in Million Miles, de emotievolle vocalen van Devlin en de sitar in The Burning of Scarlet Liege: alles ademt vroeger.

De muzikanten doen stuk voor stuk niets nieuws op hun in eigen beheer uitgebrachte werk. Je hoort duidelijk de helden en inspiratiebronnen Queen, Led Zeppelin en The Allman Brothers Band. Nieuwe single Millionaire besluit zelf zoals 99 procent van alle bluessongs eindigt. Toch maken het enthousiasme en de energie in de nummers veel goed. De sfeer die in de muziek doorwaait is gewoon heerlijk authentiek, of beter gezegd puur en oprecht.

Live schijnt Guild Of Stags een genot te zijn. Deze recensent wil dat geloven. Beter nog: zelf ondervinden.

Eerder verschenen op JimmyAlter.nl

Downloaden bij iTunes (€8,99)


 1. What Do You Know
 2. Dirt & Decay
 3. Hit 'n Miss
 4. Million Miles
 5. Too Long
 6. Schooldays
 7. Millionaire
 8. They call it Love
 9. The Burning of Scarlet Liege
 10. Eighteen
 11. Need Her Love
 12. Holding you Tight