×

Recensie

Metal

31 mei 2011

Endstille

Infektion 1813

Geschreven door: Carl Puhl

Uitgebracht door: Seasons Of Mist

Infektion 1813 Endstille Metal 3.5 Endstille – Infektion 1813 Written in Music https://writteninmusic.com

Progressie is niet echt een belangrijk onderdeel van de muziek van Endstille. Deze Duitsers maken al sinds 2000 black metal en Infektion 1813 is hun zevende CD. Tot 2009 werden de vocalen waargenomen door Iblis, maar nu staat Zingultus in de microfoon te brullen. Toegegeven, het stemgeluid is iets veranderd, maar wereldschokkend is dat zeker niet.

Toch bespeur ik op Infektion 1813 een kleine verschuiving. De nummers lijken iets meer diepgang te vertonen. Het eentonige gebeuk op de eerste paar platen lijkt toch plaats te maken voor wat meer subtielere wendingen in de songs. Het is alles nog even intens en aggressief, maar er is toch iets veranderd. En het is iets waardoor ik weer met plezier naar een CD van Endstille luister. En ik wordt er ook door geprikkeld om hun andere werken weer eens op mijn iPod te zetten. Het is dus naar mijn mening een positieve wending. Nu alleen nog even uitzoeken wat het nu precies is!

En dat laat ik toch het liefst aan de luisteraar over. Als muziekrecensent moet je niet alles willen verklappen; er moet ook iets te gissen overblijven. Fans van de band weten wat ze kunnen verwachten van dit zilveren schijfje. Fans van het black metal genre zouden nu geprikkeld moeten zijn om de CD in ieder geval te beluisteren. En de rest van de wereld zou beter moeten weten dan deze review te lezen.

Tracklisting Infektion 1813:
1. Anomie
2. Trenchgoat
3. Bloody H (The Hurt-Gene)
4. The Deepest Place on Earth
5. When Kathaaria Falls
6. Satanarchie
7. World Aflame
8. Wrecked
9. Endstille (Völkerschlächter)