×

Recensie

Electronic

05 mei 2023

ECHT!

Sink-Along

Geschreven door: Dick Hovenga

Uitgebracht door: Sdban Ultra Records

Sink-Along ECHT! Electronic 4 ECHT! – Sink-Along Written in Music https://writteninmusic.com

Het Brusselse ECHT! stijgt verder door met hun tweede album Sink-Along, een gloeiende en sterk gevarieerde electronic plaat die de kracht van de band nog meer doet gelden dan op het ijzersterke debuut INWANE van twee jaar terug.

Dat het de vier mannen van ECHT! menens was mocht al duidelijk zijn in het voortraject dat tot hun eersteling leidde. Niet vreemd dus dat het coole sdban Ultra hen na hun eerste EP Douf (2019), het hoog eindigen in een door Red Bull opgezette compositie en het uitbrengen van een EP met geweldige livetracks, een albumdeal aanbood.

INWANE maakte eigenlijk alles waar, waar we op hoopten. Toch hoorde je ondanks de volwassen sound een band aan het werk die volop op ontdekkingsreis was. Dat kan ook komen doordat keyboardspeler Dorian Dumont uit Frankrijk afkomstig is, bassist Federico Pecoraro uit Italië en drummer Martin Méreau en gitarist Florent Jeunieaux uit de streek rondom het Belgische Mons. Andere sociale en muzikale achtergronden leveren nooit voorspelbare muziek op.

Die ontdekkingsreis die met het debuut werd ingezet wordt nu met het wederom sterk gevarieerde Sink-Along erg prettig voortgezet. Van de lome, zompige tegelijk ook atmosferische albumopener Gilde tot aan de rake albumafsluiter Dawn in Duden voltrekt zich een fraai electronic landschap dat juist ook door het gebruik van echte instrumenten in klank heel rijk is.

Sink-Along is even divers als aanstekelijk. De vondsten waar de composities op doorbouwen zijn steeds weer sterk en meeslepend en daarnaast bouwen de muzikanten hun songs steeds weer verrassend en sterk op, met mooie verstillingen, om daarna weer op de groove door te duwen. Steeds weer avontuurlijk en meeslepend.

Lekkere op beats drijvende tracks als Cheesecake en Bryan Brains vinden afwisseling in introspectieve tracks als Vault-A en de eerder genoemde albumafsluiter Dawn in Duden. Maar ook tracks als Rouf-Rouf en Mtwk part 2 laten een band horen die niet alleen van electronic snoept maar zeker ook uit de jazz, eigentijds, hiphop en trap diept.

Dat Brussel wederom een zeer sterke band rijker is, was met debuut INWANE al duidelijk. Met Sink-Along bewijst ECHT! dat, ondanks die zo Nederlands klinkende bandnaam, de wereld voor hun open ligt.  1. Glide
  2. Cheesecake
  3. Vault-A
  4. Rouf-Rouf
  5. Mtwk Part 2
  6. Bryan Brains
  7. Choukes
  8. Mtwk Part 1
  9. Ninouzella
  10. Dawn In Duden