×

Recensie

Metal

07 maart 2016

Disastroid

Love Is What You Bring On Home

Geschreven door: Sicco Roukema

Uitgebracht door: eigen beheer

Love Is What You Bring On Home Disastroid Metal 4 Disastroid – Love Is What You Bring On Home Written in Music https://writteninmusic.com

Twee jaar viel me het ontzettende mooie artwork op van Helm’s Alee’s, Sleepwalking Sailors. Dat was gedaan door ene Aaron John Gregory. Vorige week ontving ik een 7” uit Amerika van Disastroid. Wat gelijk opvalt is het schitterende artwork. Twee prehistorische beesten waarvan het lijkt of de ene eten mee brengt voor de ander. Wederom Aaron Gregory. Zou de muziek ook weer net zo interessant zijn?

Disastroid is een powertrio uit San Francisco dat al wat jaartjes actief is en inmiddels een paar zeer goeie releases in eigen beheer uitgebracht heeft. 2 EP’s, 3 albums en een single. Muzikaal brengt de band behoorlijk wat avontuur met invloeden uit stoner, alternative metal, hardcore en sludge. Gooi NoMeansNo, Helmet, Rhythm Pigs, Fatso Jetson en Melvins en in de blender en je krijgt een idee. Af en toe verrassend pakkende songs, maar vaker nog word je als luisteraar uitgedaagd om in de complexe songstructuren, vreemde ritmepatronen en lawaaierige stukken de schoonheid van ieder nummer te ontdekken. En die schoonheid is volop aanwezig.

Daar is Love Is What You Bring On Home ook zeker geen uitzondering op. Iets meer dan 7 minuten duurt deze single. De titeltrack op kant A is een korte krachtsexplosie van tegendraadse ritmes, zenuwslopende gitaarloopjes en een krachtige voordracht van Enver Koneya. . Kant B Gadabout zit nog veel complexer in elkaar. Invloeden uit mathrock gemixt met stoner en noiserock. Indrukwekkend spel van alle leden, vooral bassist Travis Williams en drummer Braden McGaw spelen een hoofdrol. Van mathrock schakelen ze vloeiend over naar dampende grooves. Hele interessante band!

Tracklisting Love Is What You Bring On Home:

  1. Love Is What You Bring On Home
  2. Gadabout

website Disastroid

Bandcamp Disastroid