×

Recensie

Roots

12 maart 2021

Dieter Van der Westen & Eric Van der Westen

The Sun Will Rise Again

Geschreven door: Cis van Looy

Uitgebracht door: eigen beheer

The Sun Will Rise Again Dieter en Eric Van der Westen Roots 4 Dieter Van der Westen & Eric Van der Westen – The Sun Will Rise Again Written in Music https://writteninmusic.com

Van de Noord Afrikaanse roots die hij in het Nederlands Marokkaans collectief Kasba exploreert naar  een eigenhandig door Americana en folk geïnspireerd repertoire, het lijkt een evidente stap voor Dieter Van der Westen zoals zijn solowerk en het met zijn uitgebreide band tot stand gekomen Me and You onthullen.

Na bijna vier decennia wordt Dieter herenigt met de man die hem In Tilburg zijn eerste gitaarakkoorden aanleerde. Broer Eric, ruim 10 jaar ouder bouwde als bassist een reputatie op in jazz en wereldmuziek. Als de activiteiten in de muziekscène stilvallen besluiten ze hun talenten te bundelen.

Het resultaat van dit verbond is nu te beluisteren op The Sun Will Rise Again .Verfijnde snarenpicking van Dieter wordt ondersteund door melodieuze contrabas bijdragen van Eric die eveneens voor vocale backing zorgt. Vanaf de opener From Dusk Till Dawn  neemt het duo je mee in een intimistisch akoestisch universum opgebouwd met acht door Dieter gecomponeerde tracks, sporadisch vermengd met enkele bewerkingen van traditionals.

In Pete Seegers Erie Canal vloeien de krijgen ze even versterking, gitarist Ferde Lancee ondersteund de fraaie samenzang van de broers die FFV, een relaas over de gevaren op de Fast Flyin Virginia route, van een fijne a capella intro voorziet. Het eigen werk ademt naast een identieke authenticiteit een warme, bevlogenheid uit zoals  Hold The Line en het prachtige House Of Hope illustreren.

‘The Sun Will Rise Again’, zingen de broers Van der Westen overtuigend, een hoopvolle boodschap verpakt in fraaie muziekjes, dat kunnen we meer dan ooit appreciëren. Paradiso zendt vanavond een Live Stream uit.  1. From Dusk Till Dawn
  2. The sun Will Rise Again
  3. Hold The Line
  4. Erie Canal
  5. I Want You
  6. Save My Memories
  7. House of Hope
  8. FFV
  9. The Terars I've Trusted
  10. Sint James Infirmary