×

Recensie

Metal

16 februari 2016

Collision

Satanic Surgery

Geschreven door: Sicco Roukema

Uitgebracht door: Hammerheart Records

Satanic Surgery Collision Metal 4 Collision – Satanic Surgery Written in Music https://writteninmusic.com

Een mokerslag. Dat is in 1 woord het effect omschreven van Satanic Surgery. Dit is een band waar we trots op kunnen zijn in Nederland. Ongelofelijk hoeveel agressie en power deze gasten in zich hebben. Satanic Surgery is één van de bruutste albums dat ik de laatste tijd gehoord heb. Niet dat het heel veel verschilt met hun vorige pareltje A Healthy Dose Of Death, maar alles is weer net even vetter gedaan. En dan met name de productie, want aan de stijl hebben ze gelukkig niet veel gesleuteld

Voor wie de band niet kent, ze bestaan al 16 jaar en dit is hun 4e album en het tweede op Hammerheart Records. Ze hebben inmiddels een behoorlijke staat van dienst op de Europese podia en zoals ik al eerder aangaf leveren ze behoorlijk imponerende albums af die het heel goed doen als je een rot dag achter de rug hebt.

Satanic Surgery is een bak opgefokte agressie dat doorblaast zonder ook maar 1 x gas terug te nemen. In no time volgt de ene pakkende riff op de andere. Op weergaloze wijze aan elkaar gebruld en geschreeuwd door Wouter en Bjorn. Denk aan Cryptic Slaughter, Septic Death, S.O.D. in een 2016 versie. Nog sneller, beter en ook nog eens ongehoord goed geproduceerd. wat een feest!! De ene geweldige trash riff volgt de andere brute hardcore riff op en alles wordt aan elkaar gelijmd door razende grindcode. Favoriete songs? ja hoor, Touch Me Jesus vanwege het lekker smerig klinkende bas intro, Antichrist Gulag vanwege de onweerstaanbare riff en het geweldige hardcore refrein. Piece Of Shit From The Tar Pit ook weer vanwege de voor 100% geslaagde stijlenmix van hardcore, Grind en metal.

Luister en geniet, het gehele album is te beluisteren op deze stream 1. Cripple The Cross
 2. Touch Me, Jesus
 3. Filthy Feeder
 4. Piece Of Shit From The Tar Pit
 5. Necromantic Love Affair
 6. All You Need Is Hate
 7. A Healthy Dose Of Radiation
 8. Satanic Surgery
 9. Antichrist Gulag
 10. Diabolic Death Wish
 11. Operation Meatcleaver
 12. Blood Soaked Graveyard
 13. Aggressive Assassination