×

Recensie

Alternative

18 juli 2018

Charles Watson

Now That I'm A River

Geschreven door: Edwin Hofman

Uitgebracht door: Moshi Moshi Records

Now That I'm A River Charles Watson Alternative 3.5 Charles Watson – Now That I’m A River Written in Music https://writteninmusic.com

Charles Watson vormt samen met Rebecca Taylor de band Slow Club, in 2006 in Sheffield opgericht. Na een aantal albums vol harmonieuze, folky pop waagden beiden zich aan solowerk. Taylor trad vorig jaar al naar buiten onder de naam Self Esteem, onder meer met de opvallende single Your Wife. En onlangs was het Watson die van zich liet horen middels het album Now That I’m A River.

Watson brengt een warme mix van americana, folk en pop. Songs die uitblinken in sfeer, subtiliteit en verrassende kleine details. De titeltrack is lekker diep, met mooie sfeereffecten en een dwarrelende tweede stem. Watson is duidelijk op weg naar zelfrealisatie: ‘Now that I’m a river / I’m nearly completely free’.

Voices Carry Through The Mist is een en al atmosfeer met gelaagde zang, spaarzame gitaar en een onheilspellend, mistig slotakkoord. Wildflower is loom en impressionistisch, verfraaid met weer zo’n typisch koortje en vol soft-psychedelische pracht. De single Abandoned Buick is meer groovy en trok terecht al de aandacht eerder dit jaar.

Hoewel Watsons songs vaak wat aan de lange kant zijn zal eenieder die dit album de tijd geeft uiteindelijk niet teleurgesteld worden. Met Love Is Blue zet hij wat steviger aan terwijl het kalm wiegende Tapestry bij nadere beluistering een toch wel erg fijne, minuscule gitaarpartij laat horen. Wat dat betreft is Watson iemand van de kleine gebaren. Zelfs het meeslepende hoogtepunt No Fanfare blijft nog verre van bombast. Now That I’m A River is een zomerse, smaakvolle plaat die uitblinkt in subtiliteit en beheersing.

Tracklisting Now That I’m A River:

 1. Voices Carry Through The Mist
 2. Now That I’m A River
 3. You’ve Got Your Way Of Leaving
 4. Love is Blue
 5. Wildflower
 6. No Fanfare
 7. Abandoned Buick
 8. Run And Hide
 9. Tapestry
 10. Everything Goes Right
https://www.youtube.com/watch?v=owcyR8YzyCk


  1. Voices Carry Through The Mist
  2. Now That I'm A River
  3. You've Got Your Way Of Leaving
  4. Love Is Blue
  5. Wildflower
  6. No Fanfare
  7. Abandoned Buick
  8. Run And Hide
  9. Tapestry
  10. Everything Goes Right