×

Recensie

Soul / Hiphop

20 juni 2013

Charles Walker & The Dynamites

Love Is Only Everything

Geschreven door: Robert Schuurman

Uitgebracht door: Gemco Records

Love Is Only Everything Charles Walker Charles Walker & The Dynamites Soul / Hiphop 3.5 Charles Walker & The Dynamites – Love Is Only Everything Written in Music https://writteninmusic.com

Na het uitstekende debuutalbum Kaboom! (2008) en de krachtige opvolger Burn It Down (2010) komen Charles Walker & The Dynamites nu met hun derde soul-mokerslag, Love Is Only Everything. Net als Charles Bradley, Lee Fields en Sharon Jones is Charles Walker iemand die pas op latere leeftijd een succesvolle carrière in de soul-muziek weet te bewerkstelligen. In het kielzog van de eerstgenoemden is het voor Charles met zijn Dynamites natuurlijk prettig meeliften op het succes van de huidige revival van de oude soul.

Maar Charles Walker & The Dynamics zijn harde werkers en verdienen zelf alle credits voor hetgeen zij tot dusverre hebben neergezet. Na het uitbrengen van Burn It Down heeft de band twee jaar intensief en wereldwijd getourd, waarbij vier keer Europa werd aangedaan en drie maal Australië. Toevallige ontmoetingen met collega soul-veteraan Betty LaVette in het het festival circuit leidden tot een prachtige samenwerking, die op dit album uitmondt in het fraaie duet Yours And Mine.

De soultrein komt in So Much More To Do van meet af aan al op stoom. De energie spat gewoon van de song af! Heerlijke blazers en een jachtig klinkende tamboerijn ondersteunen de gedreven klinkende stem van Charles. Wakie Wakie stuurt de sound vervolgens meer richting de soulblues en het lekkere Still Can’t Get You Out Of My Heart klinkt een stuk vrolijker dan de titel doet vermoeden. I Just Want To Know is vervolgens weer zo’n ouderwetse soulstamper, waarna Bettye LaVette de terechte aandacht opeist in het reeds genoemde Yours And Mine. De soultrein raast in hoog tempo verder met de krachtige titeltrack en Serendipity maar kent ook zijn rustige momenten zoals in ‘feel good’-song Get Up On Living en de prima opgebouwde soul-apotheose in Please Open The Door, waarbij Charles nog even laat horen dat hij goed naar James Brown heeft geluisterd.

Met Love Is Only Everything zetten Charles Walker & The Dynamites weer een nieuwe stap naar de soultop, ze zijn er nog niet maar op de weg ernaar toe is het regelmatig flink genieten!

Tracklisting Love Is Only Everything:

 1. So Much More To Do
 2. Wakie, Wakie
 3. Still Can’t Get You Out Of My Heart
 4. I Just Want To Know
 5. Yours And Mine
 6. Love Is Only Everything
 7. Get Up On Living
 8. Keep Close
 9. Serendipity
 10. Please Open Up The Door


 1. So Much More To Do
 2. Wakie, Wakie
 3. Still Can't Get You Out Of My Heart
 4. I Just Want To Know
 5. Yours And Mine
 6. Love Is Only Everything
 7. Get Up On Living
 8. Keep Close
 9. Serendipity
 10. Please Open Up The Door