×

Recensie

World

15 oktober 2015

Buika – Viver Sin

Vivir Sin Miedo

Geschreven door: Rik van Boeckel

Uitgebracht door: EastWest

Vivir Sin Miedo Buika World 4 Buika – Viver Sin Miedo Written in Music https://writteninmusic.com

Op haar nieuwste album Vivir Sin Miedo rekt de Spaans/Afrikaanse zangeres Concha Buika haar flamenco fusion verder op. Het is een behoorlijk anders album geworden dus als voorganger La Noche Más Larga van twee jaar terug.

In feite kun je de term flamenco vaak gewoon weglaten want pas in de 5e song Waves weerklinkt Buika’s flamencostem samen met flamencozanger Potito. Daarvoor heeft zij het album geopend met de reggae-achtige titelsong, een ode aan Bob Marley, waarin ze verwijst naar zijn roemruchte album Exodus. Live in Paradiso ging ze in oktober tijdens de presentatie van Vivir Sin Miedo behoorlijk op de reggae tour, op het album licht ze alvast een tipje van de sluier op.

Na de mix van AfroFlamenco met latin in het geweldig swingende Si Volvere, het duet met Jason Mraz in de popballad Carry Your Own Weight, het catchy Mucho dinero en Waves weerklinkt de ragga Good Men en de R&B song Cidade Do Amor.

Buika zingt voor het eerst meer in het Engels dan in het Spaans, mixt de talen zelfs in één song. In Yo Ire laat ze haar hese flamenco stem galmen over een afrobeat groove. Regelrechte Afrosoul is Sister. Buika zingt hier, slechts begeleid door een gitaar en dat is erg goed. The Key is jazzy en intrigerend net als dit hele album. Ik ben benieuwd wat Buika’s volgende stap zal zijn, zal ze verder het reggae pad opgaan in een mix van flamenco met reggae? Het zou zomaar kunnen want in Paradiso had ze er veel plezier in!  1. Vivir Sin Miedo
  2. Si Volveré
  3. Carry Your Own Weight (feat. Jason Mraz)
  4. Mucho Dinero
  5. Waves
  6. Good Men
  7. Cidade do Amor
  8. Yo Iré
  9. The Key (misery)
  10. Sister